dimecres, de setembre 29, 2010

Barcelona, capital religiosa #santegidio2010

Fins ara veig que ha passat força desaparcebut que Barcelona acollirà, del 3 al 5 d'octubre, la Trobada Internacional per la Pau que organitza la Comunutat de Sant Egidi, en què diversos aspectes transcendentals del moment que vivim són tractats des del diàleg interreligiós i també amb el món cultural, social i polítics, creient o no. "Conviure en temps de crisi; família del poble, família de Déu", diu el lema. Vegeu aquí el programa.I aquí el que ha dit El Punt i aquí CatalunyaReligió.cat.

El programa de participants us he de dir que fa molta patxoca. Com en altres ocasions (recordo que Sant Egidi n'organitzà una altra a la ciutat el 2001), Barcelona esdevé la seu de la reflexió sobre els aspectes més candents, alhora que ho fa des de la perspectiva del pluralisme religiós. Que se celebri un mes abans de la visita del Papa a la ciutat, encara fa més atractiu l'esdeveniment, que converteix Barcelona en un punt de mira de la possible aportació religiosa, en positiu, al món d'avui. Val la pena celebrar-ho i, si podeu, participar en alguna de les taules rodones que s'hi organitzen.

Per internet (notícia de CatalunyaReligio.cat)

L'organització de Sant Egidi retransmetrà en directe la trobada Internacional d’Oració per la Pau que se celebra aquest any a Barcelona. A través d’aquesta pàgina web es podran seguir per internet els diferents actes previstos per la trobada


La trobada començarà diumenge 3 d’octubre amb la assemblea d’obertura, on hi participaran personalitats com l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el president de la Generalitat, José Montilla; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; i la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega.

L’acte de colenda consistirà en una pregària per la pau, diverses processons que arribaran a la plaça de la catedral de Barcelona i finalment una cerimònia que tancarà la trobada i on es llegiran diversos testimonis i la proclamació de la pau.

D’altra banda, CatalunyaReligio ha obert un canal a Twitter per seguir la trobada de Sant Egidi. D’aquesta manera facilitem a tots els assistents a la trobada que participin via twitter en el nostre portal i així informar a la resta de lectors de CatalunyaReligió.cat de tot allò que els hi sembli interessant.

El hashtag és #santegidio2010. Tothom que hi vulgui participar és lliure de fer-ho en qualsevol idioma. Els continguts que es poden difondre són diversos: missatges, fotografies, links, etc. Tot i que encara falten uns dies per la trobada de Sant Egidi a Barcelona, el hashtag ja està en funcionament i tothom qui ho vulgui pot començar a participar amb els seus comentaris.

En aquest hashtag CatalunyaReligió bolcarà continguts diversos i notícies sobre la trobada.

L'organització de Sant Egidi ha dissenyat un seguit de bànners per difondre la trobada.