divendres, de setembre 17, 2010

FRC recomanable

Us recomano vivament el darrer número de la revista FRC que edita la Fundació Rafael Campalans. Segurament comentaré un parell d'articles properament. Però ara us vull presentar el número copiant el que diu a la pàgina de sumari, més avall. Destaco, d'entrada, una bona reflexió post-sentència (editorial i escrits de Montilla i Iceta), un parell de reflexions sobre la política anglosaxona (el rearmament dela dreta amb el Tea Party o el Govern anglès), un article que ja vaig comentar de Gutiérrez-Rubí, un bon repàs a les polítiques i els canvis del Govern d'esquerres, una magnífica entrevista a Lieonel Jospin i un article sobre la sèrie Lost. En aquests dos darrers m'hi detindré en propers escrits. Ara, el sumari i la presentació:

Aquest número de la revista FRC, dedica el bloc central a fer balanç de l’obra del govern d’esquerres, que ha estat al capdavant de la Generalitat de Catalunya els últims set anys, i la seva projecció de futur. L’altre tema central d’aquest número és, com no podia ser altre, la sentencia del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya , que ens arribava tot just al tancament de la revista, i és analitzat pel Viceprimer sectari i portaveu del PSC, Miquel Iceta.


OPINIÓ
Declaració institucional amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut MH José Montilla
Després de la sentència, federalisme Miquel Iceta
El Tea Party a l’assalt de la política nord-americana Martí Grau

ENTREVISTA
LIONEL JOSPIN Oriol Bartomeus,Albert Aixalà

IDEES
Canvi de parella a Downing Street Toni Cruanyes
L’IVA com a excusa: la política fiscal contra la crisi, el dèficit públic i els mercats financers Montserrat Colldeforns

EL TEMA
SET ANYS DE GOVERN DE LES ESQUERRES (2003-2010)
Els governs catalanistes i d’esquerres: una experiència de govern a la recerca de sentit? Jaume Bellmunt
Polítiques socials: de la subvenció als drets Carme Figueras i Siñol
Construcció d’un model educatiu propi Francesc Colomé
Clara aposta per la convivència: més enllà de la coexistència Daniel de Torres
Les seguretats, condició de llibertat i progrés Lídia Santos

COMUNICACIÓ
El espíritu de la política Antoni Gutiérrez-Rubí
CULTURA