divendres, de gener 07, 2011

El Corte Inglés vindrà

Valoro i respecto molt Manuel Cuyàs i, a més, no m'agrada gens retopar periodistes. Una de les coses que he après a la política és justament a relativitzar el que s'escriu i es diu, a no molestar-se per un matís i -òbviament- a no intentar posar-se a la feina dels altres. Però ves per on que ahir publicava una columna errònia a El Punt. No són poques les persones que m'han trucat entre temeroses i encuriosides: És cert que El Corte Inglés renuncia a venir a Mataró? Ho he hagut de respondre per activa i per passiva: no és cert, vindrà, tant l'Ajuntament com el promotor hi estan interessats (molt més enllà de qualsevol contracte). De fet, si demà mateix el jutge arxivés la causa que ho atura, demà mateix es podria presentar llicència. Hem fet els deures mentre els altres feien querelles.

Però anem una mica més al fons. Primer, les incorreccions. Ni El Corte Inglés ni ningú ha canviat la seva prioritat i el seu compromís per Mataró. Ni un servidor ha estat denunciat per cap sospita sobre "interessos familiars" sinó per les mateixes causes que l'Alcalde: pressumpte delicte urbanístic per la destrucció (?) i l'emmagatzematge (com s'emmagatzema una cosa destruïda?) d'un bé catalogat. Un bé que, quan fou catalogat, no despertà cap entusiasme (ni cap crítica), la preservació del qual mitjançant el trasllat pretén la difícil equació de mantenir el nostre (escàs) patrimoni arquitectònic amb la locomotora comercial en ple centre. Difícil, criticada... però l'única possible.

Segon, més a fons. És molt eloqüent aquest paràgraf:

Perfecte. Sempre quedaran per a la història i per a la vergonya local i familiar els plecs de signatures de tots els opositors amb els seus noms i cognoms, la mala fe dels grups polítics, amb Carles Móra [sic], de CiU; Paulí Mojedano, del PP, i Safont-Tria, de la CUP, al davant, i la poca autoritat de l'alcalde del PSC i dels seus socis de govern, ICV i ERC. Tothom. Tot Mataró contra Mataró. No s'havia vist mai enlloc.

No sé si Baron tenia falta d'autoritat... la seva autoritat és justament la que ara és querellada (des de fa un any!) i la seva valentia és la que farà possible l'arribada d'aquesta locomotora, ses dubte. Però sí que sé de la "mala fe dels grups polítics" "al davant", ventant el foc, anant a mainifestacions 'contra la locomotora', proclamant insídies en nom de la 'moral' o l''ètica' (una cosa que es perd amb 25 euros, sembla), votant en contra de tot el que fa possible l'arribada d'El Corte Inglés. Quan arribi, haurà estat també amb "la vergonya local i familiar els plecs de signatures de tots els opositors amb els seus noms i cognoms, la mala fe dels grups polítics, amb Carles Móra [sic], de CiU; Paulí Mojedano, del PP, i Safont-Tria, de la CUP, al davant".

4 comentaris:

Anònim ha dit...

mes enlla del supossat interes o la excusa dels llocs de treball per part d'un ajuntament que no demostra aquesta sensibilitat per l'ocupament en cap altre faceta de l'economia local, preocupa molt aquest neguit del actual govern municipal per portar endevant caigui qui caigui aquesta historia del Corte.

Recorda molt a quan en Hereu volía fer obres a la diagonal si o si (ja se sap que les grans constructores contribueixen i molt a les campanyes dels partits politics).

Coincidencia? Pensin el que vulguin.

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,

En primer lloc, li he de dir que al meu partit polític no hi contribueix cap constructora.

En segon lloc, també li he de dir que aquesta arribada correspon a un dels objectius estratègics d la nostra economia. Ja el POEC de Mataró preveia una 'locomotora' al centre dela ciutat que aportés valor al sector del comerç. I l'ipacte previst per l'economia local, s'ho val, no és cap excusa.

La pregunta és, potser, és per quina raó "aquest neguit" dels nostres adversaris, "per portar endevant caigui qui caigui" tot el que pugui ser per evitar "aquesta història del Corte". No m'atreviré a insinuar, com vostè, que hi hagi interessos ocults.

Anònim ha dit...

Ramon, en Pauli Mojedano no es del PP, será del seu nou Partit

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Sí, és cert; un altre dels errors de l'article citat