diumenge, de gener 16, 2011

Govern sense Educació

Quan no saps què fer amb les coses, canvia-li el nom, diuen. El primer que ha fet el nou Govern de la Generalitat en matèria educativa ha estat canviar el nom del departament. Enlloc de ser el d'Educació serà el d'Ensenyament. Vinga, a canviar rètols de totes les escoles i centres oficials, la papereria, les targes, etc... perquè, m'imagino, el canvi deu valer la pena... O no? De fet, ningú no l'ha explicat. Sí he sentit els crítics: creuen que s'aposta més per un model de transferència de dades i coneixements que no per una voluntat decidida d'educar les persones. No sé, però alguna cosa important deu amagar que s'hagi hagut de fer aquest canvi amb l'enrenou que suposa. Que ens expliquin per què aquest Govern ha perdut l'Educació...

És clar que no han estat els únics canvis, de moment. En un país on -tothom ho diu- el seu futur depèn en molt bona part d'incrementar el nivell educatiu i cultural dels seus membres, les primeres passes del Govern Mas han estat en coses tan substancials com si s'ha de fer setmana blanca o no (important, però no pels objectius educatius, crec), o enverinant-la. Encara no sabem, però, quins plans té aquest Govern realment en matèria educativa (o “ensenyantiva”). O, en plena etapa de reducció aparent d'alts càrrecs, duplicar les direccions generals que es relacionen amb el món escolar: en una finestreta les concertades, en l'altra les públics. Adéu sistema públic amb múltiple titularitat. Adéu igualtat d'oportunitats... O no; a veure si això també ens ho explica la nova consellera Sense Educació però Amb Ensenyament. Això sí que ens ha quedat clar.

1 comentari:

Octavi Rodin ha dit...

Si no es vol que l'educació recaigui sobre les escoles, reservant-la a l'àmbit familiar, aleshores, vist que a l'escola li resta sols l'ensenyament o transmissió de coneixements i aquests, és clar, han de ser proporcionats a tothom en igualtat de condicions, ja no té sentit el sosteniment públic de l'escola religiosa, ja que suposadament hauria d'impartir exactament el mateix ensenyament que a l'escola pública. Valdria més que la Consellera s'aclarís sobre quin tipus d'escola vol.