dimarts, de juny 21, 2011

Entre el Quixot i el Tenorio

Fa dies que volia recomanar un article d'Enric Juliana ("Un got d'aigua clara", a La Vanguardia, 6.6.2011; aquí en castellà) i, especialment, un parell de cites que em semblen magnífiques per descriure la situació actual. Aquí van.

Una nació basada en l'aliança de Don Quixot i don Juan Tenorio sempre veurà la modèstia com una rendició... (...)

I els nous desitjos de la gent de baix: menys normes, menys taxes, que els immigrants no tinguin dret a tot des del primer dia, que el meu bar pugui tenir terrassa sense haver de pagar tant, que la meva filla que ha estudiat pugui accedir a una feina a l'Ajuntament, que no manin sempre els del centre de la ciutat... La modèstia -mai desitjada-, exigeix un ordre nou.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Como siempre a Juliana se le ve el plumero. Quizá el mejor representante del nacionalismo racista. Para él, que creo que es de Badalona, debe ser duro pasear por su ciudad tomada por esa mugre de castellanohablantes que vinieron de Andalucía, a los que seguro identifica con la nueva inmigración magrebí o sudamericana o india o china. En fin. Fíjate tú lo respondona que se ha vuelto "la gent de baix": ya no quieren seguir limpiando los wáteres donde caga Juliana, se han llegado a pensar que ellos también quieren que se los limpien los otros. ¡Cómo está el servicio!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Així m'agrada, reflexió de nivell