diumenge, de març 10, 2013

Cinc fragments

La setmana que ve i l'altra s'hi concentren unes quantes activitats que, bé organitzades o no per Fragmenta Editorial, ens hi hem involucrat força. Coses de les agendes, coincideixen gairebé seguides. A banda d'una petita mostra però molt representativa de l'univers al què em dedico -ens dediquem- ara, també faig notar la capacitat d'esquitxar al conjunt del país i no caure en el barcelocentrisme tant corrent. I, evidentment, les poso aquest diumenge a l'abast de tothom perquè són molt recomanables, mal m'està dir-ho:


12/03/2013 20:00Presentació del "Llibre de la Creació" a Girona
El proper dimarts 12 de març, a les 20:00 h, tindrà lloc la presentació del Llibre de la Creació a Casa de Cultura (Pl. Hospital 6, Girona), que comptarà amb les intervencions Josep Maria Terricabras, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona, i Manuel Forcano, poeta i hebraista; autor de la introducció i de la traducció del Llibre de la Creació.
14/03/2013 19:30"Art i espiritualitat", amb Victoria Cirlot i Narcís Comadira
Dijous 14 de març de 2013, a les 19.30 h, se celebrarà un diàleg sobre "Art i espiritualitat", dins el cicle Diàlegs de Pedralbes. Les intervencions correran a càrrec de la catedràtica de filologia romànica a la UPF, Victoria Cirlot, i del poeta i pintor Narcís Comadira. Comptarà amb la presentació i moderació de Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de filosofia de la URL. L'activitat es desenvoluparà al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. En aquesta sessió hi haurà, a més, la possibilitat de visitar lliurement el monestir una hora abans de l'inici de la sessió. És necessari confirmar l'assistència al correu electrònic pedralbes@fragmenta.cat
16/03/2013 18:00"La dimensió mística del pensament de Raimon Panikkar", conferència de Xavier Melloni a Sant Pau del Camp
El proper dissabte 16 de març a les 6 de la tarda, el grup Vivarium Barcino ha convidat Xavier Melloni, antropòleg i jesuïta, per pronunciar la conferència "La dimensió mística del pensament de Raimon Panikkar" de, al Monestir de sant Pau del Camp (Sant Pau, 101, Barcelona). Melloni ha publicat diversos llibres a Fragmenta Editorial, segell que està publicant l'Opera Omnia Raimon Panikkar, que comptarà amb una vintena de volums, set dels quals ja han estat publicats.
18/03/2013 20:15"Amb Déu o sense", conversa de Francesc Torralba i Vicenç Villatoro a Mataró
El dilluns 18 de març, a les 20:15 h, Francesc Torralba i Vicenç Villatoro protagonitzaran la conversa-debat "Amb Déu o sense", amb motiu de la publicació del llibre amb el mateix nom (Fragmenta, 2011) que recull quaranta cartes creuades d'ambdós autors. L'acte, organitzat per l'Associació Estudis Cristianisme Segle XXI, serà a l'església de Santa Anna de Mataró.
21/03/2013 20:30Xavier Melloni parla d'"Una cura indispensable: la nostra dimensió espiritual" a Granollers
El jesuïta Xavier Melloni oferirà la conferència "Una cura indispensable: la nostra dimensió espiritual" en el marc d'aquest cicle que aquest any duu com a lema "10 conferències 10" amb motiu del seu 10è aniversari. La xerrada tindrà lloc al Teatre Auditori Acull (Carrer Torras i Bages, 50) el dijous 21 de març a les 20.30 h.