divendres, de febrer 27, 2009

4806 pel 2009

Dimarts passat va arribar-se a un important acord entre la Generalitat i el Govern de l'Estat en què aquest es compromet a inversions en infraestructures per valor de 800,13 milions d'euros (M€). Així, en un any de plena crisi s'assolirà un total de 4806 M€ d'inversió de l'Estat a Catalunya.
:
Qui dubtava del Govern d'Entesa en les seves negociacions, que miri això i que faci una comparació amb els anys que CiU negociava amb els seus socis del PP. Així, Catalunya serà el lloc de la Unió Europea on més invertirà en infraestructures el 2009, arribant al 5'6 per cent del seu PIB.
:
Si analitzem una mica més el contingut de l'acord veurem xifres molt eloqüents: 453 milions d'euros addicionals a l'inicialment previst per inversions de Foment en la millora i l’impuls de noves actuacions a la xarxa ferroviària i de carreteres. 230 milions dels quals es destinaran a actuacions en la xarxa ferroviària. 63 milions a actuacions en carreteres. 224,5 milions es destinaran a infraestructures vinculades als cicles de l'aigua i regadius, que que inclouen la connexió ITAM Tordera -ETAP Cardedeu. 83,1 milions addicionals, per a inversions en R+D+I. I 39,4 milions d'euros a actuacions industrials.
:
Foto: El conseller d'Interior, Joan Saura, i la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, dimarts passat. / Foto: Gabriel Masana / El Punt.
: