divendres, de març 19, 2010

Setmana Santa al Google Maps

:
Si fa un any jo mateix defensava les possibilitats que té Google Maps en aquest bloc, i proposava que la gent s'animés a posar mapes (per exemple, literaris), a CatalunyaReligio.cat, al portal que vol esdevenir referència del fet religiós al nostre país, s'ha provat sort llistant tres elements de la Setmana Santa, aprofitant ara que hi entrem, i mapificant-los. Són les celebracions de Pasqua que una colla de moviments i grups de cristians realitzen arreu del territori en les que es combina la reflexió, la celebració litúrgica i la convivència; les representacions de la Passió arreu del país, tant dels espectacles teatrals més potents com de les funcions més senzilles i, finalment, un espès mapa de les processons, viacrucis i desfilades que hi ha als pobles i ciutats de Catalunya.
:
Aquest darrer aspecte, clau per a la comprensió de la cultura religiosa popular a casa nostra, diria que és la primera vegada que es reuneix de forma tan extensa, i permet el seguiment de l'agenda diària d'aquests esdeveniments, l'accés a moltíssims lincs de referència i, per què no, una aproximació turística a l'enorme varietat de formes que pren aquest fenomen.
:
Ho podeu seguir apretant els lins o anant directament als mapes que us poso a sota. A més, i això va pels mataronins, ja s'ah presentat el programa d'actes de la Setmana Santa d'enguany a la capital del Maresme, que podeu trobar aquí.
:
Pasqües:

Ver Celebracions de la Pasqua a Catalunya en un mapa más grande
Passions:

Ver Passions a Catalunya 2010 en un mapa más grande
Processons:

Mostra Setmana Santa als carrers de Catalunya en un mapa més gran
: