dimarts, de gener 31, 2012

Avui, m1tv





Davant la decissió de rescindir el contracte a vui treballadors del canal comarcal públic de televisió m1tv, avui no vull parlar de la manca de visió que té el que deixa anar un talent com el de Joan Catà al front d'aquest canal, ni de l'oportunitat que tenien alcaldes del mateix color per posar ordre i refer el projecte de televisió pública sense polítiques de campanar, ni de la incapacitat que tenen de redreçar-ho, ni de la necessitat que tenim d'informar-nos veraçment i construir la comunitat que fem a través dels nostres mecanismes d'identitat, ni de les oportunitats econòmiques d'un projecte com aquest en una ciutat que vol ser puntera. Avui em sap greu, sobretot, la posició personal d'uns treballadors que -un dia per l'altre, com els mals patron, com els covards- s'han vist abocats a l'atur.La solidaritat més granm, el reconeixement més pregon i el desig de sort és el que cal fer avui als treballadors i treballadores de m1tv que han fet fora ...i als que queden.

Foto: Romuald Gallofré.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

per els polítics la veracitat consisteix en tenir als mitjans a periodistes afins amb el seu color polític que donin massatges als propis i llenya als altres.

Així ha acabat el pais: Amb els partits politics ficats fins a les tranques en els mitjans i aquests ents plens de periodistes amb moral de mercenari poc interessats a la veritat i molt en caure be a qui els hi convenia.

Quan el psc era al poder es va cultivar aquesta manera de fer les coses, fent fora sense gaires miraments a qui no interessava per promocionar a qui interessava. Pero quan es gira la truita tot son protestes, no?

Que vols que et digui. Si heu sembrat aquests vents ara toca collir aquestes tempestes de canvi de color.

El dia que aprengueu a tenir el que es te de tenir per deixar que els mitjans siguin realment independents i d'assumir les critiques que aquests mitjans imparcials facin, haureu avançat cap a una forma mes adulta de fer política.

Aleshores si que aquestes noticies seran motiu de indignació popular, mentre tant.... mirarem com els canvis de vent polític propicien els canvis de personal.

Ja hi estem acostumats. Es el joc polític que entre els d'un costat i l'altre heu creat. No se perquè t'escandalitzes.

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,
Vols dir? no tinc pas aquesta ipressió, almenys a Mataró. Si em poses algun exemple, potser ho entendré.

Anònim ha dit...

Vas de sant, pero s'et veu el llautó hipòcrita, com de costum.

Nomes un exemple.

Negaràs que durant la etapa del psc no s'ha beneficiat a Joan Salicrú en detriment de altres profesionals?

i es clar, em diras que el fet de que estigues a Valors no te res a veure amb gaudir del teu tracte de favor quan estaves a la casa gran, no?

Va arrivar a tele mataró per casualitat? I la feina que fa al Capgros donant canya a qui a vosaltres us conve, tampoc, no?

Ja sabem tots com va aixó.

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,
No s'ha beneficiat ningú, tampoc aquest periodista. Que jo sàpiga, mai ha treballat a televisió de Mataró (encara que ho hagués fet no sé com caram creus que hi hagué spogut influir) i ignoro què fa a Capgròs, crec que res. Capgròs és d'una empresa privada i jo no hi tinc res a veure, fora de les col·laboracions gratuïtes que em demanen.
No, no sóc cap sant. Però en això que dius, francament, crec que hi veus força fantasmes. I sí, sé com va això.