dijous, de novembre 15, 2012

La prostitució no existeix


A finals de 2010 vaig escriure un post amb aquest títol [vegeu-ho aquí]. I les coses no han canviat gens, a nivell programàtic (sí a nivell efectiu: hi ha més persecució contra les prostitutes). Pel partit d'Artur Mas, la prostitució no existeix al seu programa. No en dedica ni una sola línia, excepte aquesta críptica al·lusió a "impulsarem el Protocol de lluita contra el tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació laboral i sexual de Catalunya" [vegeu-lo aquí, p. 92]. El principal partit de l'oposició, el PSC, hi dedica un bon tros més [vegeu-lo aquí, p. 71] i s'hi inclouen mesures coercitives cap els clients en l'espai públic, legislatives i d'acompanyament per afavorir la transició de les dones que s'hi dediquen.

Amb els escarafalls que ens hem sentit a Mataró [vegeu aquest post meu], on el seu actual alcalde semblava el paladí de la Lliga del Bon Nom, tots ens pensàvem que a CiU haurien pensat una mica sobre quina és la realitat amb què viuen moltes dones del nostre país i mirarien d'ajudar-hi una mica, a banda d'impulsar protocols (¿els impulsaran cap a la paperera?) i perseguir-les a base de multes (tan maques que estarien a Eurovegas, mecatxis). Es veu que tenien uns assessors magnífics. Però no, és molt millor ignorar el problema, reduir-lo a una qüestió menor d'ordre públic i dedicar-se a les estructures d'estat, que això sí que fa patxoca i que al programa se'n parla a bastament (sense aclarir-ho massa, tot sigui dit). Es veu que hi ha dependències que seguiran igual. O pitjor.

Fotos: Monedes romanes (font: http://www.hubbll.com/ancient-roman-sex-currency)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

durant anys i anys el vostre partit va permetre la prostitució a la NII al seu pas per la ciutat.

I ara et tires dels cabells perque els altres fan el mateix que vau fer vosaltres durant un bon grapat d'anys?

Au va!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

Ho dius al que va decretar tancar més prostíbuls que mai a la història de Mataró. I no em tremolava la mà.

Respecte la prostitució al carrer, el que jo dic és que multar les pobres noies és un mal camí.

I respecte tot plegat, crec que calen canvis. Sobretto, aporofitar les competències que sí que té la Generalitat per no facilitar l'obertura de més prostíbuls, com ens va passar (gairebé) aquí.

Anònim ha dit...

pero qui parla de prostibuls?? parlo de les mafies de senegalessos a la NII entre la Renfe i la Arquera. Ho vau permetre durant anys i anys. No era a les noies a qui es tenia que perseguir si no als proxenetes que les explotaven, pero es clar, tu estaves ocupat tancant puticlubs a mataro?? ja em diras quants vas tancar en tots els anys que vas estar al gobern.

Ramon Bassas ha dit...

Jo, personalment, vaig ordnar-ne el tancament de dos. I vam fer la vida difícil a molts d'altres (no teníem prou proves per tancar-los), així com vam col·laborar amb els altres cossos policials a atacar les xarxes que tu dius. Directament contra els explotadors, esclar.

Als fòrums d'internet, recordo molt bé com l'alcalde i jo érem atacats per anar contra aquests negocis. I nosaltres ens queixàvem també de la manca d'instruments legals per abordar-ho, a banda -tinguem-ho clar també- de la permissivitat social que aquest fenomen té.

Recorda que al nostre país la prostitució no està prohibida.

Anònim ha dit...

si no esta prohibida com es que durant els anys i anys que el PSOE a la moncloa o el PSC a la generalitat mai ha fet res perque aquesta activitat estigui regulada i paguin els seus impostos com fan a altres paissos de Europa?

Ramon Bassas ha dit...

En algun dels meus posts anterors (busca etiqueta "prostitució") en parlo una mica.