divendres, de gener 14, 2005

Després del Ple

Ahir hi va haver Ple. Com gairebé sempre, l'Arcadi fou magnífic. Sens dubte, el tema políticament més rellevant seria l'adaptació del procés de debat sobre el futur urbanístic de Mataró després que la Llei hagi assumit els criteris que a Mataró volíem. És a dir, no cal que aprovem un PAUM (figura jurídica excepcional per poder crear habitatge protegit) donat que la Llei ja preveu protecció d'habitatge en nous sectors d'urbanització. En fi.
:
La qüestió és que el meu company regidor d'Urbanisme va enfrontar-se amb molta solvència a una CiU erràtica, de nou (primer no, després sí, després no ho sé i ara tot el contrari: no sabem què caram pensen), i un PP estratosfèric, bo i que molt més brillant que els seus companys d'oposició, que demostrava no haver-se llegit exactament què anàvem a votar.
:
Jo pensava, mirant-m'ho, que els ciutadans segurament ens reclamaran menys xerrameca i més acció. Ergo, sí, cal parlar-ne, cal fer tot el debat que cal (i a l'efecte, ja ha començat a funcionar el Consell del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social), però tampoc cal perdre de vista la possibilitat que noves empreses, altament competitives, se situïn en les zones en transformació i generin llocs de treball. Acompassar ambdós objectius ha de ser la lína de treball que cal seguir, crec. A veure si convencem el PP (no sé per què no, sincerament) i a veure si, mentretant, CiU es decideix a participar de veres o no als grans debats estratègics de la ciutat. Espero que sí.
:
Avui l'Arcadi representarà el PSC en un debat que organitza la Federació d'Associacions de Veïns. Espero que també serveixi per aclarir les coses.
:
Bé, un altre tema important és que, finalment, vam aprovar l'Ordenança de Civisme. PSC, CiU, ICV-EA i ERC (22 regidors) hi van votar a favor. El PP (5) es va abstenir. En la meva intervenció vaig reconèixer (no és retòrica) la predisposició, la millora del text i el bon fer demostrats tant per l'oposició en la negociació de les seves esmenes, com per les entitats i associacions amb qui m'he entrevistat durant el període d'informacíó pública. Em quedo per un altre dia una reflexió que feia el portaveu del PP, tot contraposant "bé públic" amb "drets individuals". Segurament, ser conservador (o anarco-llibertari-no-sè-què, que va dir el regidor popular) deu ser pensar que aquests dos conceptes són irreconciliables, o mal concilables, i ser progressista (o liberal) deu ser pensar que, almenys la majoria de vegades, l'un va lligat amb l'altre. Però bé. Estc content, especialment, perquè tenim una nova eina per promoure el civisme a les nostres places i carrers.
:
Ahir també hi vaig haver de respondre una pregunta del PP (amb la seva previsible contribució dels seus aliats, ja m'enteneu...) intentant fer veure que l'Ajuntament ha denunciat uns veïns per haver alterat un Ple, quan ha estat el fiscal, o demanant que "tinguem sensibilitat" davant situacions d'imputats, quan qui instrueix la causa és un jutge i no ningú de l'Ajuntament. Alhora, van dir que estaven sorpresos davant la "contundent actuació del Govern" quan aquesta s'ha limitat a demanar la personació de l'Ajuntament en aquesta causa, cosa que el PP sap des de fa un mes i mig (i puc dir que fins ara no he sentit que hi estiguessin en contra). Ganes de confondre? No repetiré res més del tema, ni de la relació entre l'actuació política del PP i d'altri. Crec que els fets canten.
:
Aquest cap de setmana seré a San Sebastián (Guipúscoa), a la V Convenció Municipal del PSOE. Això vol dir que ignoro si estaré connectat i, per tant, entre d'altres coses, si podré passar-vos alguna de les meves impressions. Si no, ens veiem dilluns.