dimecres, de gener 05, 2005

Dia de Cavalcada

Dies festius?
:
Avui, dia de la cavalcada de reis, voldria que ens recordem de la gent que treballa per aquestes festes: cambrers, policies, bombers, personal de neteja, personal d'atenció telefònica, dependents, cangurs, etc... Poso dos exemples que tinc a prop. L'un té a veure amb l'activitat de la regidora de Joventut i Esports, la companya Alícia Romero, que no para d'assistir als esdeveniments esportius que se celebren aprofitant aquestes festes. Per cert, que enguany ha tingut el doble de públic que l'any passat als parcs de Nadal. Felicitats. L'altre exemple és el comitè d'emergències que s'ha instal·lat a la seu de l'àrea de Via Pública, estrenant la nova sala de crisi i amb un conjunt d'efectius centrals i desplaçats (policia, Creu Roja, personal de manteniment, ADF, etc...) perquè tot surti com una seda a la cavalcada d'avui. Perquè no es notin, vaja.
:
Una mica en el mateix tema, alguns em pregunten si no estem sonats els del PSC perquè vam reunir tota l'Executiva socialista de Mataró el passat dia 3 per fer una reunió preparatòria del Pla de Treball 2005 (ens vam trobar a l'espai Cerdanyola del PSC una mica més de dues hores). Doncs no, ens vam proposar de presentar-ho a la propera assemblea del dia 20 i estem preparant-ho a fons, i sense deixar-nos un munt d'activitats, quasi diàries, per al primer trimestre de l'any. Sovint la gent es pregunta què fa un Partit més enllà de les eleccions. Osti, treballar a tope, recollir un munt de demandes i reflexions, debatre sobre tot allò que ens preocupa, preparar el que cal fer, avaluar el que passa i el que es fa, contactar amb més dels que pensen com nosaltres, organitzar noves maneres d'avançar en els valors amb el que creiem. I caram, tenim un equip fantàstic: tothom amb moltes ganes de fer coses i de treballar de valent.
:
D'Àsia a l'Àfrica, des de Mataró
:
Hem fet tres minuts de silenci, aquest migdia, per recordar les víctimes del "tsunami" a rel del terratrèmol de Sumatra. Ho hem fet a les dependències municipals i jo, que era a la de l'Àrea de Via Pública, he estat al davant de la porta del nou edifici amb els altres treballadors que aleshores hi havia allí.
:
Per últim, val la pena destacar les notícies (a El Punt, al capgros.com i a PortalMataro.com) en les que expliquen el nou projecte de l'Associació d'Amics de l'Escola Pia al Senegal per ajudar a la construcció d'una nova escola a la comunitat de Sokono. La veritat és que els projectes d'aquesta associació tenen un veritable èxit (degut a que alguns, molt pocs, hi treballen de valent, i degut també a la personalitat i bonhomia dels escolapis que ho promouen). Per cert, del Senegal arriba (no pas als diaris, per cert) una notícia segons la qual el Govern ha arribat a un acord amb els rebels de la Cassamance (majoria cristiana i animista) per posar fi a anys i panys de violència. Tot això són bones notícies. El millor regal de Reis.