dimarts, de gener 11, 2005

Veritats de carrer

6 milions d'euros per Rocafonda i El Palau.
:
Vinc d'un acte el PSC, al centre cívic de Rocafonda, que ha estat molt bé. En primer lloc, perquè ha estat ple de gom a gom. En segon lloc, perquè hi ha hagut nombroses intervencions del públic i, donat que l'acte era obert més enllà dels militants al barri, hi han cabut també altres posicions. En tercer lloc, perquè l'Alcalde ha pogut respondre amb concreció, sinceritat i fermesa el conjunt de qüestions que anaven plantejant els assistents, qüestions d'una varietat considerable, sense defugir res. I, en quart lloc, perquè explicar el que el Govern de la ciutat té previst a fer als barris de Rocafonda i el Palau, per l'any 2005 (que puja cap a 6 milions d'euros!) dóna molt de gust. Resumeixo:
  • La imminent reforma de la pista esportiva que hi ha al darrere de la parròquia de Sant Pau.
  • La conversió de la Ronda Rafael Estrany en una rambla (i poder, així, unir el barri amb el sector d'equipaments -i futur parc- que també es veurà ampliada)
  • La dotació d'entre 400 i 500 places d'aparcament (la meitat sota terra i l'altra en superfície) en la zona d'equipaments. De passada, es dóna cobertura al dèficit d'aparcament -de dia- al polígon industrial i -de nit- al barri.
  • La construcció dels nous accessos de la C-32 per Mata-Rocafonda, tema desencallat pel nou Govern de la Generalitat, que ho finançarà, i gràcies als esforços de la diputada Consol Prados.
  • La construcció del nou tal·lús del Cementiri dels Capuxins.
  • La remodelació del clavegueram de l'Avinguda d'Amèrica i la carretera de Mata.
  • La renovació de l'enllumenat de l'Av. d'Amèrica i sant Simó.
  • La millora de les calçades, voreres i enllumenat de diversos carrers del barri del Palau.
  • La continuïtat del Pla Integral de Rocafonda-El Palau, amb la millora del seu consell territorial que faciliti la participació ciutadana en la definició els projectes de futur dels barris, tal com exemplarment dirigeix el regidor Oriol Batista.
  • Projectes: La futura construcció d'una nova Biblioteca a l'antic Escorxador.

La reflexió del dia

:

"Res no és més detestable que la veritat de despatx: la teoria protegida per quatre parets, l'opinió sense contaminacions de la vida, el dictamen abstracte que vol imposar la seva exactitud al món. Gràcies a les veritats de despatx els impostors han ocupat els trons i parlem, amb reverència, d'estadistes i experts. No obstant això, per poder posseir alguna veritat, les veritats de despatx haurien d'estar violades, contaminades, submergides dins el fang de l'existència, haurien de ser filtrades pels llavis espaordits dels miserables i pels ulls incendiats dels maleïts" (Veritats de despatx, 286)

:

Rafael Argullol, El pont de foc, Ed. Destino, Barcelona, 2004, p. 108.