dilluns, d’octubre 29, 2007

Diners i sexe


Al darrer número de la revista Foreign Policy s'hi publiquen els resultats d'una enquesta elaborada per la firma de preservatius Durex, segons la qual el nivell de renda d'un país determina els comportaments sexuals dels seus membres (vull dir habitants). Segons aquest estudi, que compta amb 317.000 entrevistats de 41 països diferents, el nombre de persones amb comportaments sexuals de risc s'incrementa a mesura que creix la riquesa del país on viuen i es comporten de manera semblant: perden aviat la virginitat i tenen més parelles. De fet, les diferències socials són més determinants que les de gènere, opció sexual o estat civil. La revista recorda que cada any hi ha més de 340 milions de nous contagis de malalties de transmissió sexual, a banda de la sida.
:
Em temo que els prejudicis que tenim respecte als països en vies de desenvolupament ens ho feien veure al revés, potser. Pel que sembla, l'activitat sexual (així com fer viatges a l'estiu o tenir un bon cotxe) són avui també símptomes socials semblants als de les rendes. En qualsevol cas, es tracta de rendir. La seva absència o migradesa, no diguem la renúncia conscient, s'associa a certa marginació, a no formar part d'una normalitat, com si es tractés d'una nova pobresa de la qual cal fugir de seguida. De manera que no m'estranya que les dades vagin paral·leles...
:

:

6 comentaris:

musicbcn ha dit...

Deixa'm felicitar-te, Ramon, per l'encert de l'audio. No sé a quantes persones cegues o amb problemes de visió, o amb qualsevol altre problema que els dificulti la navegació tradicional, però el simple fet d'ofertar la possibilitat d'escoltar els articles em sembla una iniciativa molt bona, a banda que no cal tenir cap discapacitat per a poder i voler escoltar un article en comptes de llegir-lo, evidentment... Una pregunta tècnica: ho fas amb skype o amb el micro de l'ordinador?

Silveri Garrell ha dit...

Es normal que, a més diners més sexe, pero es dòna la paradoxa de que aquest sexe usa gomes que vol dir "anti-engendraments", que vol dir a més diners menys criatures necessitem, i que vol dir en quatre dies tots morus. No és estrany que quatre fanàtics és dediquin a estevellar avions contra torres creient que son el Diable. Espero que els socialistes treieu idees genials i agosarades al respecte.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Sobre el comentario de Sr. Garrell, no se si lo he entendido o no. Creo que quiere decirnos, que o nos ponemos a fornicar como locos, eso sí, sin goma, o de lo contrario, en 4 días todos moros. Y que por este motivo, fanáticos se dedican a estrellar aviones, etc.

Además os pide a los Sociaistas, ideas geniales al respecto.

A ver que dices ramón, yo la verdad me parece que estoy espeso con este comentario del Sr. Garrell. Aviones, Diablo.

Eso sí, prefiero practicar sexo por que me temo, que no hacerlo, debe provocar serios efectos secundarios.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Joan,
Gràcies. Es pot fer amb skype, amb el micro, o amb telèfon, que és com jo ho faig. T'has de donar d'alta amb un telèfon des del qual trucar. És molt senzill.

- Silveri,
Bé... el problema és que no usa gomes, o que no té prou en compte el risc. Crec que és millor prevenir els riscos sexuals que l'engendrament, especialment si aquest darrer és desitjat. Per cert, crec que l'evolució del comportament sexual va molt al marge de les religions. De fet, a les trobades de joves de Joan Pau II s'acabaven els condons... Encara no entenc quina relació té això amb les torres, però deu ser la meva migrada intel·ligència que, de fet, tampoc troba cap idea genial ni agosarada que no sigui la de prendre precaucions quan tens relacions sexuals.

- Napo,
Ya ves, a mi me pasa más o menos lo mismo.

Anònim ha dit...

Només un apunt epistemològic Ramón. Les desigualtats de gènere són un dels principals eixos de desigualtat social. Per tant, les desigualtats de gènere són desigualtats socials.
L'estat civil, nivell de renda...són variables, que son considerades en aquest cas com variables independents.

Felicitats per l'audio,

Jordi Merino.

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
Gràcies; t'hauré de fitxar d'assessor :)
Lo de l'àudio aniré fent... no sé si sempre podré. Però també gràcies.