dimecres, d’octubre 03, 2007

La bellesa del bus

:
La bellesa de bus
:
Ja fa anys que una de les aportacions més originals al foment del transport públic la fa la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró amb l'edició d'un concurs de fotografia al voltant del servei del transport púlic urbá de la ciutat, el Mataró Bus. Avui he assistit al lliurament dels premis.
:
Mataró té bons fotògrafs, això ho he pogut comprovar, per exemple al Flikr o a les mostres que diverses associacions de fotògrafs afeccionats han hanat desenvolupant. I també té amants del Bus, un servei que va creixent en nombre d'usuaris de forma constant i que, en els propers mesos, pot donar encara un pas endavant amb el nou contracte que inclourà millores d'acord amb el plec que prepararem.
:
Penso que fan bé els de les associacions de veïns. La millor manera de defensar els serveis públics consisteix en presitigiar-los, en tenir-ne cura, en defensar el seu ús, el seu encaix urbà i, com veiem en les fotos, la seva bellesa, per què no?
:
Sóc usuari del servei, i dels que s'emprenyen força quan alguna cosa no funciona. Però és, seguament, la millor manera per circular que tenim si fem una simbiosi entre la comoditat i la responsabilitat. Em permet, a més, llegir, parlar, mirar per la finestra. Crec que és això el que han captat aquests fotògrafs i la Federació que ha acolit els seus treballs. Felicitats.
:
Fotos: “Finestres” de Jordi Bertran; Manel Parera amb “Línia 3, finalitza a...” i “Per tots els públics”, de Sergi Bernal.
:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Llegeixo avui mateix, a la premsa digital de la ciutat que la Federació de veïns de Mataró ha demanat ralentitzar el creixment urbanístic.

Això com ho veus ? Els podríem felicitar com amb el concurs de fotografia ?

Veí mataroní amant del seu entorn.

Anònim ha dit...

ho sento, segur que no ve a "cuentu", però és que no me'n puc estar. Quan llegeixo certes notícies no paro de pensar en tu, com integrista del PSOE que ets:

"El ministre espanyol de Cultura, César Molina, ha informat que el govern espanyol no té previst tornar els papers de Salamanca a curt termini".

Això és més insignificant que allò d'acceptar l'Estatut aprovat pel parlament de Catalunya.

Us separareu i sereu un "digne" PSC a l'oposició, o continuareu fent veure que no passar res?

Perdó per escriure aquí això.

Carles.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

Sí, ho he vist. No sé exactament a què es refereix i espero que en el debat del Programa i del Pressupost de 2008, a punt d'iniciar-se, podrem dialogar a fons i conpeixer exactament aquestes reivindicacions. Estic d'acord amb ells que el creixement ha de ser sostenible i que s'ha de limitar. Els límits, de fet, del PGOU del 1996. Els projectes de reforma del PGOU actual, tots ells de canvis dús més que no pas de creixement, respecten aquests límits. Però vaja, no tinc cap inconvenient en dialogar sobre aquesta qüestió.

- Carles,

Gràcies per pensar en mi, però nio sóc integrista ni del PSOE; tinc altres virtuts, però. Òbviament, caldrà accelerar-ho, com recentmentt ha demanat el Parlament de Catalunya. Va ser un acord d'una consellera (socialista) amb una ministra (socialista) el que va permetre aprovar el trasllat.

Ara queden pendents unes 1.500 caixes (cal tenir present que el primer retorn el gener del 2006 significà el retorn de 507 caixes).

Resta pendent, epl que em consta, materialitzar els següents passos:

a) Reunió de la Comissió mixta per aprovar el contingut de la segona transferència.

b) Extracció dels documents de les caixes on estan conservats i ordenació sistemàtica de tot el conjunt en divisions orgàniques d’acord amb la titularitat i procedència dels documents

c) Digitalització dels documents, condició prèvia imposada per la Llei abans del seu retorn. Comptem amb el plec de condicions consensuat amb el Ministeri pel que fa a les condicions tècniques.

d) Recepció de la documentació i establiment de les condicions de retorn als titulars privats, si s’escau. Comptem amb un document inicial, visat pels serveis jurídics, on es posen les condicions requerides per a reclamar documents procedents de l’Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca.

Confio que el Ministre es referia a aquests passos.

Anònim ha dit...

cap geperut es veu el seu gep (jo tampoc, és clar).

Ben segur que es referia a això, el ministre. Se'm nota el sarcasme?

Carles.

Anònim ha dit...

novament demano disculpes. He tornat a pensar en tu.

"Caos a Rodalies Renfe. La línia Barcelona-Aeroport i el tram Castelldefels-Sant Andreu Comtal estan fora de servei · Les línies 1, 3 i 4 acumulen retards importants".

Us separareu i sereu un "digne" PSC a l'oposició, o continuareu fent veure que no passar res?

Carles.

Ramon Bassas ha dit...

Carles
Si de cas, mirarem d'arrgelar-ho.