Plànols de la intervenció interior a la Plaça de Cuba (font: Ajuntament de Mataró)
:
Subscriuria gairebé al cent per cent l'opinió que expressa Josep Lluís Martí en un article a capgros.com, en el que aquest exregidor reflexiona sobre les pors o reticències a les reformes previstes al mercat de la Plaça de Cuba, a Mataró, o l'arribada d'un operador com El Corte Inglés a la zona. Martí recorda com es repeteixen arguments (que el temps ha invalidat) que ja s'havien utilitzat a rel de la implantació el Mataró Parc, obert ara fa vuit anys. És obvi que no ha estat pas un factor negatiu per al comerç i l'economia de Mataró, ans el contrari: "Hi ha més botigues i hi ha més llocs de treball en el comerç, perquè Mataró està evolucionant cap el sector terciari i en especial cap el comerç urbà especialitzat, transformant-se la ciutat en una gran plataforma comercial".
:
Davant els símptomes evidents de desacceleració econòmica, l'atur un d'ells i potser el més preocupant, l'autor creu que no podem pedre més temps: "És per això que cal confiar en l’arribada de la locomotora, senzillament perquè diversifica la nostra oferta comercial, aporta llocs de treball i converteix Mataró en una ciutat imant. Cal apostar pels sectors que tiren del carro i el comerç n’és un d’ells".
:
Finalment, sobre la Plaça de Cuba, Martí creu que el problema no és pas la dotació d'aparcament prevista a la reforma (he comptat l'aparcament públic dels entorns, fora del previst a El Corte Inglés, i puja unes mil places més), sinó la competitivitat de la seva oferta. Una reforma de més de sis milions d'euros bé s'ho mereixerà. I, com va dir encertadament la Unio de Botiguers de Mataró, no pot caure en la paràlisi per l'anàlisi, com li agrada dir al meu company Francesc Teixidó.
:
8 comentaris:
Efectivament, "El Corte Inglés" pot servir per seguir creixent, i en aquest sentit l'article desmonta gran part de les mentides dites per l'opisició al projecte de Can Fàbregas.
Però, tinc una pregunta d'ignorant. Degut al meu desconeixement en economia, no entenc per què cal un creixement continu...
Dr. Flasche
Perquè quan l'economia decreix (de fet, els seus efectes es comencen a percebre en un creixement inferior al 2% anual del PIB), creix l'atur, baixa la recaptació pública (i, per tant, el finançament dels serveis, la inversió e infrastructures, etc...), i se'n deriven una sèrie de problemes que, ves per on, sempre afcecten més els més pobres.
Ramon d'acord. Però aquesta tesi del creixement econòmic només és parcialment certa, m'explico: un creixement econòmic desmesurat sol ser la causa de bombolles econòmiques que quan es punxen, el mal que causen és incomaparablement superior als beneficis que s'aconsegueixen quan s'estan formant( mal en els més febles, evidentment i sobretot).
Espero del govern una visió econòmica de llarg plaç, un creixement moderat i sostenible, una locomotora de marxa lenta i segura que no s'estabelli al primer revolt.
I en comptes d'apostar per un sector com el comerç, on els llocs de treball són (la majoria) precaris. Per què no apostaveu en el seu moment per un altre sector, com les tecnologies de la informació? Mentres aqui us heu estat 10 anys parlant de tecnocampus abans de començar a fer-lo de veritat, han anat sorgint parcs tecnològics per a tot arreu,... I el 99% els enginyers, informàtics, etc.. de mataró a treballar fora la seva ciutat..Però bé, si volem treballar a la nostra ciutat, ara el tot poderós corte ingles ho arreglarà tot no?
No tots estem dins un partit que sense estudis et permet cobrar un sou de rei. Molts ens hem hagut de currar anys de carrera per acabar treballant a km de casa nostra, mentres aqui només es pensava amb el totxo, el comerç i omplir les butxaques de 4, a altres llocs ens han passat la mà per la cara amb tot el tema de les noves tecnologies, mentres aqui encara voleu fer creure que som una ciutat puntera en el tema...
- Vladimir,
Ningú està pensant en 'desmesurat'. Les bmbolles es deuen a creixements sobre bases poc sòlides, etc. No és això, és clar.
- Anònim,
Mira, la inversió en aquesta operació de la 'locomotorá' és provada; la del Mercat de la Plaça de Cuba eminentment pública. També pública és la inversió que s'està fent al TecnoCampus, un projecte que inclou la fusió de les dues universitats que conviuran amb empreses i serveis de base tecnològica. Efectivament, ni El Corte Inglés ni el TecnoCampus, sols, poden arreglar solets totes les coses.
De tota la resta francament no sé de què parles.
Jo no hi estic d'acord amb el que diu l'anònim...
Els meus dubtes són molt més profunds que no pas la queixa que formules. Crec que és massa superficial.
De fet, l'altre dia reflexionava sobre el naixament progressiu d'un teixit d'empreses relatives al sector audiovisual a la nostra comarca.
Tot procés, requereix un temps de gestació.
Jo no estaria gaire orgullós d'aquella autopista, del Jardilan, del lidl i del dia. És més aviat desagradable passejar-hi.
- Dr. Flasche,
Ok, ja es diu que ens cal més lentitud...
- Anònim,
Quina autopista?
Publica un comentari a l'entrada