dilluns, de març 10, 2008

Tres recomanacions i una hamburguesa

:
A banda de l'acudit de Forges a El País d'avui (una dolenteria per riure una mica), hi ha moltes anàlisis ja a la xarxa i a la premsa dels resultats electorals d'ahir, segurament amb més pressa (mala consellera) de la necessària. Trobo que hi ha tres articles que us convido a repassar. El primer és de Raimon Obiols, Les raons del resultat, un post que publica al seu bloc des de la distància de Brussel·les. N'exposa tres, centrades en Catalunya: el caràcter del PSC, un particular rebuig al terrorisme i la voluntat de Catalunya d'incidir d'una determinada manera a Espanya. Vegeu-ne uns fragments:
:
Des dels seus orígens [El PSC] ha respectat els sentiments personals i intransferibles d’identitat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, no ha practicat la instrumentalització identitarista i per aquest motiu (i perquè ha pencat molt, a molts nivells) s’ha guanyat el respecte de la ciutadania.
:
(...)
:
Catalunya ha fet la diferència: disset escons per damunt del PP. Això dóna al PSC una gran força i una gran responsabilitat. “Serem més decisius que mai”, va dir ahir el president Montilla. Ho hem de ser, no contra ningú, sinó a favor de tots. Més decisius per fer avançar Catalunya cap al progrés i la llibertat, per reforçar la solidaritat entre les comunitats i contribuir a resoldre els vells i nous problemes d’Espanya. Més decisius per fer realitat els ideals concrets del socialisme que ahir, una vegada més, aparegueren majoritàriament en les urnes de Catalunya.
:
Els altres dos són les primeres reflexions de Cinto Amat també al seu bloc i un article de Manuel Cuyàs a El Punt que té aquesta frase genial (que tammbé destaca Manuel Mas): “A l'hamburguesa potser li faltarà el punt de mostassa que els partits petits li volien afegir, però la gent ha entès que calia assegurar l'hamburguesa”. Genial.
:
Publica un comentari a l'entrada