dimecres, de març 05, 2008

Ves-hi | Fil a l'agulla per 'El Corte Inglés'

La campanya optimista - XIII
:
:
Campanya a tope. Dilluns (primera foto), vam fer un acte amb nombroses entitats de cultura popular de Mataró a la seu del Círculo Flamenco Andaluz, amb l'assistència de Manuel Mas i de Joan Antoni Baron.
:
Ahir, un altre commemoratiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora al Centre de Recursos per a les Dones de Mataró, també amb Mas i la diputada Esperança Esteve. I demà, 9 autocars sortiran de Mataró fins el Palau Sant Jordi per assistir a l'acte central del PSC. Mig miler de mataronins per celebrar l'optimisme. Ja arriba el dia.
:


:

:
Fil a l'agulla per El Corte Inglés
:

:
Dijous que ve portarem al Ple Municipal l'aprovació dels instruments urbanístics que posen fil a l'agulla en el procés de transformar l'eix actual del carrer Biada, a Mataró, entre la Ronda i el carrer d'Iluro, en un nou gran punt d'atracció econòmica i cívica. Amb ell, un impacte (en llocs de treball, en creixement econòmic, en reformes urbanes, en atracció comercial...) que arriba al conjunt de la ciutat i, molt especialment, als barris que hi són a tocar.
:
Aquest pas significa bàsicament tres coses.

  • Primera, que concretem com, quan –vegeu quadre superior, indicatiu- i de quina manera arriba El Corte Inglés a la ciutat (en qualitat arquitectònica, en volums, superfícies, usos, aparcament, etc...).
    :
  • Segona, que donem garanties respecte al trasllat del conjunt catalogat de l'antiga fàbrica Fàbregas i de Caralt a un emplaçament proper que li atorgui més qualitat (garanties quant al finançament, a l'escrupulós respecte al patrimoni, etc.).
    :
  • I tercera, que fa un pas clau per assegurar la continuïtat de la trama urbana entre el Centre de la ciutat, l'Eixample i els barris propers de Peramàs i Cerdanyola, continuïtat que conté força zones verdes, que rebaixa l'edificabilitat, que inclou habitatges (el 40% protegits), activitats econòmiques, places i vials, un gran equipament escolar i dos (no un, no, dos) elements del nostre patrimoni industrial del segle XIX que atorga identitat i originalitat a aquest entorn: l'esmentat de Fàbregas i de Caralt i la nau de Fontdevila i Torres. Vegeu plànol:
:
Publica un comentari a l'entrada