divendres, de setembre 12, 2008

Diada de la unitat

Aquest Onze de Setembre ha estat una Diada presidida -potser més que mai- per la unitat de les forces polítiques catalanes davant l'escenari de negociació del nou model de finançament autonòmic, després de l'aprovació d'una llei orgànica, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que així ho reclama. A rel que l'Alcalde de Mataró acompanyava els Armats a la seva audiència papal, he hagut de substituir-lo en dos actes. El primer, en la presentació de la declaració unitària del municipalisme català per reclamar una millora del finançament local. També amb el suport dels partits catalans i davant el President de la Generalitat. El segon, a l'acte acadèmic amb Jaume Sobrequés a l'Ajuntament (foto).
:
L'endemà, de nou amb el barret de Primer Secretari del PSC, he presidit l'ofrena floral dels socialistes de Mataró al monòlit de la plaça de Rafael Casanova. Ens havia d'acompanyar en Remigi, el President del PSC de Mataró, però ha enviat el seu text -que vaig llegir- per trobar-se indisposat. També ens hi acompanyaven els veterans Leocàdia Bellavista i Francesc Tristany, així com una delegació de la JSC de Mataró amb el seu Primer Secretari, Javier Naya. després, vam fer l'ofrena institucional (a la foto, jo sóc amagat darrere Joan Mora, que no serveixi de precedent...).
:
A la tarda s'emeté el debat enregistrat a Mataró Ràdio, en el que hio vaig participar junt amb els portaveus de les altres formacions polítiques a l'Ajuntament. M'agrada aquest format i deu ser molt més efectiu que els mil debats que fem als plens de matinada. Ens convocaven per parlar sobre els relacions de Catalunya i Espanya, partint del context actual sobre el finançament. Alguns lectiors del bloc, que són entusiastes seguidors de la ràdio local, ja m'han dit que el van sentir. De manera que espero que facin ells la seva avaluació.
:
Fotos: Romuald Gallofré (capgros.com), Lluís Arcal (El Punt), bloc de Joan Mora.
:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ves per on, els que despotricaven de la ràdio, ara xupant micro!
Les coses que hem de veure Ramon.

Anònim ha dit...

A veure si és veritat el que va dir el representant de CIU en el monòlit de Rafael de Casanova i feu un discurs conjunt_ o tant com és pugui_les diferents forces polítiques.
Haurieu _ els polítics locals_ de prendre exemple de les Entitats locals.
Amb tres intervencions...tot dit.
En canvi, els representants polítics ...quin rotllo !!!!!
Un acte pel consum propi i que espanta per l'abús general de les paraules.
Tot un "miting-mix" ...


Joaquim T.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Bé, una ràdio pública està per això, per donar veu als que fins i tot no estan d'acord amb la seva existència.

- Joaquim T.
T'asseguro que en l'acte municipalista, a banda dels tres que cites, van parlar cinc alcaldes més de cada una de les forces polítiques. La unitat no està renyida amb la pluralitat. Una ltra cosa és que, certament, al·locucuions per damunt dels tres minuts són un pal i -crec- contraproduents.

Anònim ha dit...

Ramon,
molt bé al debat. Crec que el teu plantejament del tema del finançament va ser clar i entenedor: més diners perquè els necessitem i no tant perquè siguem Catalans que pixem beneït.

Em va saber molt greu el baix nivell cultural d'en Joan Mora. Aquest noi s'esforça i no deu ser mala persona, però no ha fullejat un llibre d'història de Catalunya en sa vida. Com pot comensar la seva intervenció dient que no hi ha problema entorn el fet nacional de Catalunya? Inexplicable, però si ha tots els llibres sobre Catalunya aquest és un dels temes centrals de debat (un debat obert, per sort avui possible). Un insult a la intel·ligència aquesta intervenció d'en Mora, fins i tot el monòleg d'en Safont va donar mil voltes a la xerrameca del Convergent.

Ai! Ramon, quina por, cada vegada penso amb més motius que el PP te en Convergència un bon submarí a Catalunya.

Perdona l'extensió, gràcies a Déu t'escric poc.

Ramon Bassas ha dit...

- Ramon,
Bé, tant ell com Mojedano (PP) defensaven l'actual acord de finançament... que ja veus que dóna de si.