divendres, de setembre 05, 2008

Joseph Biden

:
La veritat és que no tinc elements de judici per saber si l'elecció de Joseph Biden com a ticket de Barak Obama a la candidatura d'aquest darrer a la presidència dels EUA ha estat encertada o no. Javier Naya diu que no (per cert, accediu aquí al discurs d'Obama a la Convenció de la setmana passada, en castellà). Però he de dir que jo, pobret de mi, he trobat que és un polític interessant. Amb una història personal farcida de moments de superació brutals i amb una gran capacitat, sembla, a mi m'ha caigut bé.
:
Un dels aspectes que s'ha citat, en un país on aquesta qüestió és molt més rellevant del que caldria, és la seva adscripció catòlica. Al món catòlic, se'l considera fruit del Concili Vaticà II. En una societat, dic, peculiar quant a la dimensió pública de la religió, ancorada més aviat cap a la supremacia del text bíblic (especialment els protestants blancs), Biden ha dit que "la idea de tu, de família, de comunitat i del món procedeix de la meva religió", però "no tan sols és la Bíblia, també ho són les benaurances, els manaments, els sagraments o les oracions que vaig aprendre. És tota una cultura". El candidat a vicepresident pel partit Demòcrata reconeix que els seus "punts de vista són totalment coherents amb la doctrina social catòlica", que "vaig cada diumenge a missa" i que "per ser bon catòlic no tan sols es tracta d'evitar la dominació i l'abús de poder sinó de fer alguna cosa per posar-hi fi". És conegut que el senador Biden s'ha oposat personalment a l'avortament, però ha reconegut que no pot votar contra la decisió de la Cort Suprema que va donar a les dones el dret a interrompre l'embaràs. Diu: "No crec que tingui cap dret en imposar el meu punt de vista a la resta de la societat sobre una cosa que accepto i assumeixo com assumpte de fe". Vegeu l'article complet en què ho manifesta aquí.
:
Obama ja havia parlat en termes similars fa uns mesos. Recordeu què en vaig dir.
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Buena alusión al tema del aborto. En efecto. Y más viniendo de ti, católico practicante y a la vez primer secretario local de un partido que va a establecer una liberalización aún mayor del aborto y de la eutanasia en los próximos años (más que nada como cortina de humo de un gobierno inútil que ya es incapaz de seguir una política coherente en nada, en nada que no sea satisfacer a la logia, claro es e intentar buscar la crispación porque sabe que no ganará de otra manera). Cada uno debe lidiar con sus contradicciones, y está bien que uno vea lo que hacen los demás (Biden en este caso) para ver de aclarar posiciones propias. Esto es un sano ejercicio de "benchmarking". En cualquier caso tampoco te lo tomes muy a la tremenda. Obama no va a ganar. Va a ganar McCain. Y mejor así. Mejor una persona que ha luchado por su país con las armas que un demagogo que continuamente invoca el sueño americano y que me parece más el delirio de periodistas deseosos de rellenar papel y de políticos iluminados, como uno que tuvimos por aquí, que alguien que pretenda reducir las diferencias sociales. Cosa que por lo visto parece que le da igual. En eso Obama se parece bastante a Zapatero, es cierto. No le desees a tus amigos tus propias desgracias. Con un demagogo ya hay bastante.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Bueno, yo creo que lo que queire decir Biden es que uno puiede tener una actitud poersonal ante el aborto u otros temas pero eso no tiene por qué prefijar una idea de prohibición legal para el resto.
Ignoro quién va a ganar, de eso no trata el post.