dissabte, de setembre 27, 2008

S'obre la Nau Gaudí

Aquest vespre s'ha obert al públic el nou equipament resultat de la restauració de la nau de la cooperativa "La Obrera Mataronense", un dels primers treballs de l'arquitecte Antoni Gaudí, després de moltes vicissituds. Aquest espai acull un telecentre i un punt d'informació sòcio-laboral per millorar l'accés dels joves a la feina. La factura de la restauració, com vam veure en una recent visita pública, és excel·lent.
:
Algunes persones em pregunten si el destí més adequat és aquest, per exemple, d'una sala d'esdeveniments o d'exposicions. Jo crec que hi ha dos motius per defensar que s'ha triat bé l'ús. El primer, perquè tan digne és un esdevenient 'especial' que una feina 'de diari'. No sé per quina raó els edificis emblemàtics han de ser endiumenjats. O reencantats. El segon, perquè continuant amb un ús intensiu de la nau també s'és més fidel a la funció original: una fàbrica que acollia feina i activitat fabril diàriament. I potser un tercer argument: l'obra de Gaudí es veurà més sovint i per més gent que no pas si l'obrim de tant en tant. Benvinguda sigui una nova activitat diària, quotidiana i útil que fa més viu que mai el nostre patrimoni arquitectònic. Foto: Tribuna Maresme.
:

P.S. del diumenge 28
:
Llegeixo avui l'article al Magazine de La Vanguardia que ahir anunciava el seu autor, Daniel Giralt-Miracle, a la inauguració de la Nau. L'il·lustren unes magnífiques fotos de Ramon Manent i, sense res més a dir, us convido a llegir-lo [aquí]. També podeu veure unas fotos molt aconseguides al flickr de Quico Melero clicant aquí.
: