dimecres, d’abril 29, 2009

El Pla Zapatero ja es nota

Aquests dies s'estan començant a Mataró el gruix principal de les obres incloses al que s'anomenà "Pla Zapatero", un fons d'inversió cap els ajuntaments per al finançament d'obra pública intensa en mà d'obra. Podeu veure el llistat aquí.
:
A tota Espanya, representa 8 mil milions d'euros finançant 30 mil projectes que, de moment, ja han donat feina a 150 mil persones. Aquest Pla fou un dels primers de les seves característiques que s'aprova a Europa per lluitar contra els efectes de ls crisi. Ara coenixem que la utilitat i l'encert d'aquest Pla han estat reconeguts per l'OCDE en un recent Informe, en el que afirma que Espanya és el tercer país desenvolupat el pla d'estímul del qual tindrà un impacte més gran sobre el creixement a l'any 2009, aportant un 1% al Producte Interior Brut.
:
La resta del Pla incloïa 3 mil milions addicionals per a diversos sectors (obra pública, rehabilitació, automòbil, R+D+i, dependència...) que també es troben en execució. I finalment es dotaven uns fons per préstecs de l'ICO, dels que s'han adjudicat ja 4.600 milions d'euros, un 20% més de l'inicialment previst, que financesn més de 120.000 projectes.
:
Un exemple del que s'ha de fer quan hi ha crisi; d'accions enlloc de paraules.
:
Foto: Can Masjuan, obra de Jordi Capell, al Parc Central de Mataró, es restaurarà per fer-hi un Centre d'Educació Ambiental amb el Fons Zapatero. Autor: R. Gallofré.
:
Publica un comentari a l'entrada