dimecres, d’abril 29, 2009

El Pla Zapatero ja es nota

Aquests dies s'estan començant a Mataró el gruix principal de les obres incloses al que s'anomenà "Pla Zapatero", un fons d'inversió cap els ajuntaments per al finançament d'obra pública intensa en mà d'obra. Podeu veure el llistat aquí.
:
A tota Espanya, representa 8 mil milions d'euros finançant 30 mil projectes que, de moment, ja han donat feina a 150 mil persones. Aquest Pla fou un dels primers de les seves característiques que s'aprova a Europa per lluitar contra els efectes de ls crisi. Ara coenixem que la utilitat i l'encert d'aquest Pla han estat reconeguts per l'OCDE en un recent Informe, en el que afirma que Espanya és el tercer país desenvolupat el pla d'estímul del qual tindrà un impacte més gran sobre el creixement a l'any 2009, aportant un 1% al Producte Interior Brut.
:
La resta del Pla incloïa 3 mil milions addicionals per a diversos sectors (obra pública, rehabilitació, automòbil, R+D+i, dependència...) que també es troben en execució. I finalment es dotaven uns fons per préstecs de l'ICO, dels que s'han adjudicat ja 4.600 milions d'euros, un 20% més de l'inicialment previst, que financesn més de 120.000 projectes.
:
Un exemple del que s'ha de fer quan hi ha crisi; d'accions enlloc de paraules.
:
Foto: Can Masjuan, obra de Jordi Capell, al Parc Central de Mataró, es restaurarà per fer-hi un Centre d'Educació Ambiental amb el Fons Zapatero. Autor: R. Gallofré.
:

3 comentaris:

Quico Ventalló ha dit...

Per ser militant d'un partit cal justificar l'injustificable?

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

Aquests dies estic veient com canvien la majoria de semàfors de la ciutat, sincerament, crec que hi ha molts formes millors de gastar els diners, els semàfors funcionen, es veuen, crec que s'hauirien de canviar progressivament al anar-se fent malbé. Temà ecològic? que gasten menys? hauriem de veure que costa? (econòmicament i energèticament) fabricar els semàfors tipus led, que costarà reciclar els antics? I ja veurem quan duraran. L'experiència em diu que si el led no és gaire bo, es moren molt aviadet.......

Una idea: repassar molts carrers que tenen forces sots.

Ramon Bassas ha dit...

- Quico

No, però tampoc sé a què et refereixes.

- Carles,

A la pàgina 57 del document que linco hi ha l'explicació que demanes. El subministrament del material es va produir l'any passat per l’Institut per a la Diversificació i Estalvia d’Energia (IDAE) del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que va atorgar 4748 òptiques LED. Donat que els projectes del Pla han de ser intensius en mà d'obra, la seva instal·lació ha estat objecte d'entrar-hi.

Les raons per la seva universalització són de seguretat (especialment durant el dia) i de sostenibilitat ambiental. Com diu la nota que et dito "jes làmpades LED per a la senyalització lluminosa utilitzen un 10% de l’energia consumida per les làmpades incandescents i tenen una durada 50 vegades superior, són més fiables, milloren la seguretat a la via pública i redueixen el cost de manteniment".

Ok amb això dels sots.