dissabte, d’abril 04, 2009

La Bíblia al mòbil

:
Fa uns dies, aquí, suggeria mig en broma que l'Església utilitzés els mecanismes actuals del món hiperconnectat a través de la xarxa per complementar tant la seva acció pastoral com la litúrgica. I posava algun exemple exagerat. El mateix dia rebia el Foc Nou d'aquest mes, on hi ha aquesta vinyeta de l'Eloi Aran, que és com una continuació del post i una reiteració dels seus arguments. Per cert, vegeu-ne més aquí. I aquí.
:
Avui tinc més notícies per l'estil. Gràcies a un comentari anònim en aquest bloc, he sabut que hi ha la versió d'una Bíblia per mòbils en en català, castellà i anglès, aquí. Suggereixo que haurien d'incorporar noves maneres de fer recerca (per exemple, amb paraules, o temes clau). Ja fa temps que hi ha una molt bona versió en català en un web, aquí. Ambues iniciatives són molt interessants.
:
Demà és Diumenge de Pasqua, on es commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem, amb mostres de joia i alegria. Era un rei que entrava a les muralles no per regnar-hi sinó per donar-se fins la mort, que entrava no amb banderes sinó amb palmes, que ho feia dalt d'un burro, la mínima expressió de tot luxe. Com seria avui? M'imagino com correrien les càmeres de mòbil a penjar l'esdeveniment al Facebook, o com sortiria fum del twitter o els sms, en com exprressaríem un estat d'ànim esperançat en un món d'hiperconnectats on les eines són ja d'abast quasi universal.
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nou article, nou post amb articles interessants a:

http://elintegrismoespecado.blogspot.com
Aquí iremos desgranando las raíces, el modus operandi y los principales actores del integrismo en Cataluña y sus perversas estrategias para copar el poder.

Actúan como una quinta columna, pero dejan rastros.

Sin prisas, iremos desenmascarándoles.


Dentro de pocos días publicaremos LAS CLAVES DE INTERPRETACIÓN DE GERMINANS.

Eduardo Ginés

Jaume ha dit...

Hola Ramón.
Des del inici de la meva adolecencia en que vaig deixar de ser cristia i els anys, m'han confirmat en l'agnosticisme, potser per allo que diu en Raimón "l'unica seguretat l'arrelament dels meus dubtes". Però del que no tinc dubte,es que avui diumenge 5 d'abril es "diumenge de Rams" i d'aquí vuit dies serà Pasqua.
Ramón no facis Pasqua avans de Ram.
Jaume

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Perfecte.

- Jaume,
Creure en algú o en alguna cosa no et resol massa dubtes... En fi, procuraré no fer Pasqua abans de Rams :)