dilluns, d’abril 20, 2009

Ja tenim Xabaca

Dissabte passat, els del PSC de Mataró vam celebrar una jornada important. Sota el títol Què fem amb la immigració aplegàvem bàsicament tres activitats. Una, donar a conèixer quina és la política dels socialistes en aquesta matèria. En aquest sentit, vam comptar amb Josep Mª Sala, secretari de Formació i Ciutadania del PSC a l'obertura i Joan Antoni Baron, Alcalde de Mataró, a la cloenda. I una de les taules fou per a l'explicació dels dos grans acords en matèria d'immigració que ens afecten. El Pacte per a la Nova Ciutadania de Mataró, de la mà del regidor Carlos Fernàndez, i el Pacte Nacional d'Immigració, amb la diputada i secretària d'Immigració del PSC, la mataronina Consol Prados.
:
La segona fou una repassada a algunes de les entitats que treballen amb l'objectiu de procurar que els immigrants passin a ser ciutadans de ple dret (i deure). La taula rodona que moderava Mohamed Belkaid (per cert, amb un bloc, nou), Secretari de Ciutadania del PSC de Mataró, va comptar amb representants de l'associació de senegalesos Planeta, amb l'associació laica de ciutadans d'origen marroquí "Forjadores de la vida", del Centre sant Pau de Caritas de Mataró, de l'Associació d'Estudiants Marroquins de Barcelona i del Moviment Educatiu del Maresme. Tots ells traspuaven molta responsabilitat i ganes de treballar.
:
I la tercera fou per presentar el nou grup 'Xabaca Nova Ciutadania" de Mataró, un grup de reunió i de treball per tractar aquestst temes amb més calma, des del PSC, i oferir respostes a aquest nou fenomen, el de la immigració, que genera força maldecaps, però també moltes oportunitats per fer millor la nostra ciutat.
:

2 comentaris:

Pedro ha dit...

sisplau no monteu una feria de abril x cada etnia, hem de recalcar allò que ens uneix i no allò que ens separa.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Tens raó, jo tampoc sóc separatista. però la unió es fa des de la diversitat.