dimecres, d’abril 22, 2009

Pascual, guardonat

Fa molts anys que conec Pascual, tants com fa que sóc vinculat al PSC. És un company que parla clar, se l'entén i es fa respectar. Que penca i hi és sempre que el demanes. Que té l'ull que s'ha de tenir per no perdre les coses de vista. Estic molt orgullós d'haver fet coses junts, d'haver-nos confiat mútuament en la política i en altres àmbits de la vida. De manera que no us puc dir prou quina alegria m'ha suposat saber que ell, com a sindicalista i exregidor, ha estat guardonat amb la medalla President Macià que atorga el Govern de la Generalitat "pel seu compromís en la defensa de la llibertat, igualtat i millora de les condicions de les persones treballadores, i per l’impuls per enfortir i fer créixer el món sindical i associacionista", segons diu una nota publicada ahir.
:
Les Medalles i Plaques President Macià, que s'atorgaran a 19 persones i 10 empreses i entitats el proper 5 de maig a Barcelona, són un reconeixement "als treballadors i als empresaris que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, alhora que volen recompensar la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana", diuen. I també "als treballadors i als empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i les entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral".
:
Dades biogràfiques de Pascual Fernàndez Pruñanosa
:
Nascut el setembre de 1932 a Cehegín (Múrcia), Pascual Fernàndez, des de jove, viu a Mataró. És casat, té dues filles i un nét. Jubilat actualment, ha treballat a les Cristalleries de Mataró. El 1960 emigrà a Bèlgica, on s'afilià al PSOE i la UGT. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Mataró de 1983 a 1987. Ha estat coordinador de la Comissió Sectorial de la Gent Gran del PSC a Mataró, secretari general del Sindicat de Jubilats i Pensionistes de la UGT (Nord-Oriental-Maresme) i membre de Consell Municipal de la Gent Gran.
:
Actualment és vocal de la Junta de l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. El 2006 va rebre d'aquesta institució una insígnia d'homenatge per la seva permanència a l'òrgan rector de la institució mataronina des de la represa municipal democràtica, l'any 1979. El 2006 també rebé un homenatge del PSC de Mataró, el qual edità la seva biografia en un llibret col·lectiu.
: