dimarts, d’abril 07, 2009

Bon Govern | Reciclem el 30%

Bon Govern
: :
Cal saludar aquest nou Govern després de la profunda remodelació que ha fet el president Zapatero. Més pes polític i més centrat en la prioritat -la crisi-. Els del PSC estem molt esperançats. S'incorporen noms que són molt bons (haurem de veure si també en el terreny polític). Especialment Manuel Chaves, amb orígens familiars a Mataró, on encara de tant en tant passa a veure els parents.
:
Reciclem
:
:
El meu company Francesc Melero va presentar ahir una campanya que pretén mantenir els excel·lents resultats que la ciutadania està mostrant vers el fenomen del reciclatge, especialment de la fracció orgànica: un 30% del conjunt d'escombraries recollides ja ho són des del 'contenidor marró', en dos anys s'ha més que doblat. Segons m'informa el regidor, aquestes xifres són per damunt tant de les expectatives, com d'altres municipis, algun dels quals han optat per mètodes 'porta a porta'.
:
La conseqüència de la reutilització d'aquestes deixalles s'ha de notar al conjunt de la recollida, baixant el nombre de tones que es porten a cremar (bo i que es reutilitza també a través de la generació d'energia eleèctica). Malgrat tot, però, si és el 30%, vol dir que encara hi ha molt camp a recórrer. Des de la depuració de la brossa selectiva (el que s'anomena 'impropis', encara que a Mataró han baixat) fins al trasvàs de més residus de la brossa general (la del contenidor gris) a la selectiva. Crec que l'èxit d'aquests temes es deu a l'enorme sensibilitat ciutadana que hi ha al respecte. Aprofitem-ho.
:
Fotos: El País i SF, de capgros.com.
:
Publica un comentari a l'entrada