dijous, d’abril 02, 2009

Plantem cara a la crisi *

:
El Govern impulsa projectes que creïn llocs de treball i que atenguin les famílies afectades
:
Hi ha dos objectius clars que té l'Ajuntament per afrontar la crisi econòmica a la ciutat, amb Joan Antoni Baron i el PSC al capdavant: potenciar al màxim aquelles mesures que reactivin la nostra economia, perquè així es creï més ocupació, i atendre les noves demandes socials que expressen les famílies que més afectades estan a rel de la recessió. Encara que la crisi tingui un origen i abast mundial, no ens podem quedar amb els braços plegats. Li hem de plantar cara.

Del primer bloc, destaca el procés, imparable, perquè a Mataró hi vingui El Corte Inglés i serveixi de veritable locomotora per fer de la ciutat un gran atractiu comercial i que crearà 1000 llocs de treball. La inversió al TecnoCampus, les propostes per al front de mar o el treball per acollir nous centres universitaris marquen el caràcter d'alt nivell pel qual Mataró vol competir en la nova economia que prima el coneixement i la innovació, amb la creació de milers de llocs de treball. Així, la inversió pública de l'Ajuntament per 2009 es manté a l'alça (112 milions d'euros en nous equipaments, vials, infrastructures...) i cal afegir-hi els 21 milions d'euros del Fons Zapatero que crearan prop de 600 de llocs de treball.

Del segon objectiu, el Govern va presentar fa unes setmanes un paquet de 19 mesures addicionals per afrontar l'actual conjuntura socioeconòmica i, especialment, atendre aquelles famílies que més ho necessiten. Així, se sumen al pressupost més de 800.000 euros, retallats d'altres partides, per agilitar els tràmits dels serveis socials, augmentar les partides de prestacions socials, assegurar sostre i aliments, fomentar les empreses dinserció, mobilitzar el conjunt d'entitats socials i el voluntariat i ajudar a la liquidesa de les economies familiars.

Finalment, l'Alcalde Baron va signar l'Acord pel Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Maresme, que agrupa els esforços de foment d el'ocupació de Mataró i de la resta de municipis de la comarca, de manera que podrà fer-los molt més eficients en la creació de més feina per als ciutadans i ciutadanes.
:
* Article per al butlletí municipal MésMataró (abril 2009) com a portaveu del grup municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró.
Fotos: Joan Antoni Baron, ahir, a l'acte 'Plantem cara a a crisi', del PSC, a Rocafonda, meva. A sota, els tres caps dels grups del Govern presentant es 19 mesures socials. Autor: Romuald Gallofré.
: