dimarts, d’octubre 26, 2010

El Maresme surt de la crisi

Dilluns al matí CatalunyaCaixa va inaugurar un cicle de xerrades sobre la situació econòmica (o pensen fer regularment, diuen) presentant l'Anuari Econòmic Comarcal de l'entitat al Tecnocampus de Mataró, document interessantíssim que podeu trobar clicant aquí.

La presentació anà a càrrec del director del treball, l'economista Josep Oliver, que pronosticà que hauríem tocat fons el 2009 respecte a les taxes de recessió i que en el 2010 s'iniciaria una recuperació, encara que en el sector de la construcció cldrà esperar més. Oliver va justificar també les mesures preses pel Govern Zapatero ja que, si bé en un inici no deixen créixer el PIB per damunt de les previsions (calcula que enlloc d'un 0,7% podríem créixer un 1,7 enguany), a mig termini enfortiran la nostra economia i la portaran a una etapa de creixement més sòlida.

També creu que l'estructura econòmica de Catalunya està molt millor que en crisis anteriors. Els deures fets en innovació i inversió, en capital humà, etc...( i per fer, també) ens porten a una xarxa empresarial molt més forta, però que ha rebut un cop fort. I que ens haurem de situar en un mercat amb crisi de demanda interna (per exemple: menys creixement demogràfic) i davant una demanda externa sense possibilitats de devaluació i, per tant, amb la necessitat de ser molt competitius i especialitzats en els nostres productes i serveis.

El Maresme, d'una banda vulnerable davant les crisis internacionals per la força de sectors que van lligats a les economies obertes (exportació de manufacturats i turisme), pot ser pel mateix motiu, davant la represa internacional, font de recuperació. Caldrà vetllar-ho.


En parlen El Tot Mataró, Capgròs i El Punt. (Foto: ACN)

Publica un comentari a l'entrada