dimecres, d’octubre 20, 2010

Per una política de la religió

L'amic Jordi López Camps presenta demà dijous dia 21 el seu llibre Asuntos Religiosos a Barcelona, amb José Bono, President del Congrés dels Diputats, i l'Abat de Montserrat, Josep Mª Soler. Un llibre que té com a punt de partida, també, un opuscle de la Fundació Rafael Campalans del qual en vaig parlar aquí mateix fa més de dos anys.

Us animo a anar-hi [apunteu-vos a l'esdeveniment del Facebook, aquí]. La discussió sobre si la religió és o no un afer públic i, per tant, quines polítiques són les que s'hi poden aplicar és a l'ordre del dia. Ho és tant per les absurdes i recorrents polèmiques amb l'Església (la darrera, la d'ICV parasitant la visita papal), com pels nous fenòmens socials llibats a la pràctica religiosa que es presenten a les nostres ciutats (llegeixi's mesquites, per exemple).

Jordi López presenta, aquí, quin podria ser l'abast d'aquestes polítiques. Ho fa no pas evitant la seva doble militància cristiana i socialista. Ho explica molt bé en aquesta entrevista a CatalunyaReligió, de la qual us encasto el vídeo. Hi sumo també un altre vídeo de fa uns mesos de Consol Prados, diputada i membre de l'Executiva Nacional del PSC, que també ho explica força bé i que posa un exemple de Mataró.