dijous, de juliol 14, 2011

És Mora el Chamberlain de Mataró?

Astorat he quedat en saber que el cartipàs per a l'Ajuntament de Mataró no tan sols compta amb el suport del PP, que obtindria a canvi la presidencia de la Companyia d'Aigües (el Majestic mataroní ha sortit barat) sinó que s'ha aconseguit el suport dels 3 regidors de Plataforma x Catalunya. No sap ningú a canvi de què, però és obvi que s'han rebutjat altres possibilitats (els meus companys de l'Ajuntament em confirmen qie no hi ha hagut cap oferta) a canvi del suport de l'ultradreta.

Tothom sap què hi ha al darrere de Plataforma i, més enllà dels tòpics, quin és el seu paradigma polític. Davant de l'ascens de la ultradreta alguns pensen, potser amb bona fe (o no), que arribant-hi a acords es desactiva. Hi ha a Europa la trista experiència del primer ministre (conservador, com Mora, com López, com Lora), Lord Chamberlain, que va aconseguir accelerar, enlloc d'aturar, l'arribada de l'extrema dreta a Alemanya i, amb ella, tot el que sabeu.

Aquest és el pas innocent que ha fet avui el Govern de CiU de Mataró, dirigit per un Alcalde que avui, ni demà, no dormirà a la ciutat.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon. Tú, ex jefe local del partido que pedía la legalización de Bildu, supongo que porque en el fondo os sentís solidarios con todo proyecto independentista, ¿cómo te atreves a decir estas cosas?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
respecte a Bildu, crec que s'ha de fer el que digui la Llei de Partits i el que fallin els jutges. I, òbviament, crec que no s'hi ha de pactar. El mateix penso de PxC

Anònim ha dit...

Si haguessiu fet els deures d'inmigracio i haguessiu seguit les directives de Brusel.les, ara no hi hauría PxC.

Casos com el programa de en Cuni que va rebre un 95% de trucades dient que ja hi havia prou extrangers a Catalunya, o la noticia que va anunciar la vanguardia l'altre dia al denunciar que una banda de magrebins aterroritza el front maritim de mataro per les nits sense que ni tans sols la policia municipal en tingues constancia o les repetides denuncies del Periodico sobre les bandes d'extrangers que delinqueixen impunement a tort i dret al metro de barcelona, junt amb la inactivitat i falta de reflexos dels governs per retocar les lleis, per convertir el furt i altre petita delinquencia en delicte i castigant la reincidencia, únicament dona mes ales i arguments a PxC.

Si voleu saber el que pensa la gent, a la que dieu representar, llegiu els comentaris dels lectors a aquestes noticies del Periodico i La Vanguardia i veureu que lluny esteu de la realitat del que pensa el ciutadà a peu.

Us queixeu d'en Mora, pero el mal no el va fer en Chamberlain. Vosaltres sou com els governants de la republica de Weimar que amb la seva ineptitut van deixar el cami preparat perque la població Alemana rebes amb els braços oberts a un populista com Hitler. Aquesta es la autentica "causa de la causa".

Ja va sent hora de que us treieu el lliri de la mà i començeu a pensar en el que vol la majoría de la població.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim

Disculpa, però jo sóc partidari de perseguir tots els delictes, els faci qui els faci.

I potser ho hem fet molt malament.. I la gent potser per això ha votat PxC. Però això no treu que PxC sigui una opció feixista.

A banda flagelar-nos, els demòcrates, també ho hem de combatre.

Anònim ha dit...

Igual que Montilla no dormia a Cornellà.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Però no va fer el paripé d'empadronar-s'hi. No val enganyar