dijous, de juliol 14, 2011

És Mora el Chamberlain de Mataró?

Astorat he quedat en saber que el cartipàs per a l'Ajuntament de Mataró no tan sols compta amb el suport del PP, que obtindria a canvi la presidencia de la Companyia d'Aigües (el Majestic mataroní ha sortit barat) sinó que s'ha aconseguit el suport dels 3 regidors de Plataforma x Catalunya. No sap ningú a canvi de què, però és obvi que s'han rebutjat altres possibilitats (els meus companys de l'Ajuntament em confirmen qie no hi ha hagut cap oferta) a canvi del suport de l'ultradreta.

Tothom sap què hi ha al darrere de Plataforma i, més enllà dels tòpics, quin és el seu paradigma polític. Davant de l'ascens de la ultradreta alguns pensen, potser amb bona fe (o no), que arribant-hi a acords es desactiva. Hi ha a Europa la trista experiència del primer ministre (conservador, com Mora, com López, com Lora), Lord Chamberlain, que va aconseguir accelerar, enlloc d'aturar, l'arribada de l'extrema dreta a Alemanya i, amb ella, tot el que sabeu.

Aquest és el pas innocent que ha fet avui el Govern de CiU de Mataró, dirigit per un Alcalde que avui, ni demà, no dormirà a la ciutat.

Publica un comentari a l'entrada