dimarts, de juliol 26, 2011

Missa amb Bildu i PxC


De missa en missa, demà és la de Les Santes. L'element més genuí de la festa, sens dubte. I un dels elements patrimonials immaterials més destacats del nostre país. Una missa composada per un jove mestre de capella, al segle XIX, és cantada quasi ininterrompudament fins els nostres dies el dia de les santes Juliana i Semproniana. Un acte recent, organitzat per l'Associació d'Amics de ca l'Arenas, commemorava el 40è aniversari de la revitalització de la Missa, a través de Jordi Arenas, que fou l'encarregat de dirigir-la el 1971 (i de renovar-la a fons) per l'aleshores rector de Sta. Maria, Mn. Francesc Pou. Va ser un acte magnífic, i concorregut, que comptà amb la participació de Nicolau Guanyabéns, historiador, els músics Marcel Olm i Lluís Carné i la cantaire Mª Dolors Fernàndez. En aquest acte es va fer esment també del cant dels Goigs, el full dels quals us poso avui d'il·lustració. Aquí hi teniu l'arxiu sonor.

També va ser un acte clandestí, perquè cap dels mitjans de comunicació va mostrar interès en assistir-hi. Tampoc ningú de l'Ajuntament. La dreta no és el que era.

Demà és la Missa i segur que no serà clandestina. No pels seus atractius intrínsecs o la seva dimensió pastoral (serà presidida per l'Arquebisbe Lluís Martínez Sistach). Serà el primer any que els regidors d'extrema dreta, la Pataforma que finança sembla ser els seus homòlegs noruecs, seguin als bancs reservats. Bé, el primer any des de la recuperació de la democràcia, que abans s'hi van estar 40 anys... Per no ser menys, el regidor de la Cup (que mai no ha assistit a la Missa, però sí a fer-se veure a les cercaviles d'anada i tornada) hi ha convidat una diputada de Bildu, també molt aficionats als extrems. Espero que no ens tirin la festa enlaire amb els seus numerets. Els uns (nous) i els altres (de fa temps). Que tinguem la festa en pau, la pau de la que tots dos es rifen.
Publica un comentari a l'entrada