dilluns, de juliol 02, 2012

Ni prostíbuls ni disculpes


No, no es disculparan. Per assolir el poder, l'actual alcalde de la meva ciutat va apuntar-se a fer demagogia amb el truculent tema de la prostitució. Enlloc de posar-se al costat del Govern per mirar d'evitar l'obertura d'un prostíbul de grans dimensions al municipi, obertura que la legislació catalana aprovada durant l'anterior presidència de CiU amb el vist-i-plau reglamentari de l'actual president (inclosa ordenança tipus), va decidir actuar contra el Govern (i els funcionaris municipals) dient que havien fet malament en atorgar la llicència. Que havien fet malament en complir la Llei. Ens vam sentir dir de tot. Però l'alcalde actual va decidir prosseguir la seva lluita (contra el Govern, no contra la prostitució) als tribunals, segur com estava que era la millor mesure, o -millor dit- l'única que ho podia aturar. Com a aval, Mora presentava el que li havien dit els seus assessors, que mai va atrevir-se a dir qui eren.

Resulta que avui hem sabut que els tribunals han desestimat la demanda de CiU, retornant l'honor als funcionaris i donant la raó als governants que els havíem donat tot el suport, sobretot a la companya Alícia Romero, a qui la ràbia de l'aleshores contrincant no va fer perdre ni la seva paciència ni la seva competència.

Sort que vam anar a la nostra. El Ple va aprovar un Pla Especial i una ordenança que, de facto, fa impossible la tramitació d'aquella llicència i de qualsevol altra. Tots dos van tenir el vot contrari de CiU i, després, l'ordenança tingué el favorable quan -ja al Govern- hi van introduir unes lleugeres esmenes. Els regidors socialistes hi van donar suport, com és obvi. I, com és obvi, contra el que el mateix Mora deia, els instruments proposats per l'anterior Govern s'han vist com els més eficaços.

Dic que ens vam sentir dir de tot en una de les polèmiques que van permetre veure de quina calanya està fet el nostre primer mandatari (tinc algunes entrades en aquest bloc que ho expliquen) i de les coses que s'arriben a fer per arribar al poder de qui, com podeu comprovar, li importen un borrall les dones que pateixen explotació sexual. Aquest no era l'objectiu.

Però el que m'intriga de veres és saber qui eren aquests saberuts assessors i, encara més, si continuen donant-li cobertura al nostre il·lustríssim ciutadà. En quines mans està Mataró? 

No vindran els prostíbuls, això ja ho vam aconseguir. Però tampoc ara vindran les disculpes, ja ho veureu.

Foto: Mataró Ràdio.

Publica un comentari a l'entrada