dilluns, d’agost 16, 2004

El paisatge, la bici i l'autobús

Els parcs sentimentals

Vaig amb bici, aquests dies, cap al vespre. Visito els parcs, des del Parc Central. Els centenars de milers de metres quadrats de verd en forma de parcs que Mataró s’ha dotat els darrers anys és impressionant. I permet una mirada amable, de certa satisfacció, a la mena de ciutat que anem fent. També aquí hi ha una mena de mite del bon salvatge quan es critica l’expansió urbana que ha possibilitat l’enllaçament dels diversos barris de la ciutat. En realitat, hi hem guanyat molt i, exspecialment, en aquests parcs, inèdits fins aleshores, que omplen aquests espais: el propi Parc Central, el parc de Roques Albes, el Parc Machado, el Parc de Can Boada, etc... Els parcs tenen de bo això: aquesta nova mirada sobre la ciutat, l’aportació d’espai aparentment no conquerit (però realment conquerit, un oasi conquerit al desert) per poder respirar... però també són escenaris d’història sentimental, formen part del patrimoni inalienable dels nostres records, ja.

Respecte a la idealització del paisatge, així com a la idea de jardí, i des de la crítica a la “verdolatria”, com diu l’autor, recomano d’Alain Roger Breu tractat del paisatge, Ed. La campana, Barcelona, 2000.


Fermí, Oriol, Pilar, Nadal...

Més entrevistes a regidors al web del PSC de Mataró, aprofitant l’estiu. En Fermí Manchado anuncia que es manté el creixement paulatí dels usuaris del Mataró Bus i que, per tant, aviat s’arribarà als 5 milions de viatgers anuals. La dignificació del transport públic és un dels objectius més ambiciosos que els governs municipals de Mataró han tingut fins ara i crec que el creixement paulatí dels seus usuaris demostra que han estat ben assolits. El propi Fermí va tenir un paper importantíssim en la definició de l’actual concessió, el 1998, des de la qual hi ha hagut una millora més que susbtancial. Amb en Joan Antoni Baron com a regidor, el mandat passat, es va consolidar aquesta opció amb un increment quasi a tres vegades més de l’aportació municipal i la introducció de millores qualitatives de gran importància. A més, hi ha altres entrevistes recomanables, com la d’Oriol Batista, l'altre dia, o Pilar Gonzàlez, demà. Mireu http://mataro.psc.es

També és recomanable l'entrevista a El País a Joaquim Nadal posant seny i fent pedagogia en el tema de l'Espanya Plural.
: