divendres, de setembre 03, 2004

La nova seu, Molsosa i el PP.

De visita per la nova seu de l'Àrea
Ahir vam visitar la que a partir de finals d'any serà la nova seu de l'Àrea de Via Pública (Policia Local, Mobilitat, Protecció Civil, Serveis Jurídics-Administratius de l'àrea...), amb l'Alcalde Joan Antoni Baron, en el marc d'un conjut de visites d'obres a les principals instal·lacions i equipaments que en aquest moment s'estan construint a Mataró. Ale speriodistes (i segurament a molts de la comitiva) ens van impressionar sobretot les cel·les dels detinguts, l'aspecte diem-ne més sòrdid del tema. I també el més peliculero. També en això es tracta d'un gran pas, aquest edifici. El trasllat de l'actual dipòsit permetrà buidar un edifici magnífic (La Presó d'Elies Rogent) que s'ha anat malmetent i que ara fa de dipòsit de detinguts provisional.
La visita va anr molt bé, vam poder veure l'estat dels treballs, molt avançats, i imaginar una mica com serà treballar allà, amb tecnologia puntera per a la millora de la seguretat i el trànsit, amb unes condicions laborals pels agents, tècnics i administratius molt millors, i amb importants estalvis evitant la dispersió actual. Aquesta Àrea (que representa més d'un terç de la plantilla municipal) és activa les 24 hores del dia els 365 dies de l'any (366 els de traspàs). Que m'ho diguin a mi.
L'operació per arribar fins aquí ha estat complexa. Però m'agrada recordar que, gràcies a que el seu dia es va fer com es va fer (amb un lloguer d'un edifici provisional mentre tant), Mataró va poder avançar la reforma integral el sector de Can Xammar, que ara s'està consolidant com un dels àmbits amb més atractiu de la ciutat. Els del PP ens van criticar molt, però si els haguéssim fet cas, allò seria ja un lloc perdut. D'aquí una estona tornarem a parlar del PP.
________________
En Pep Molsosa presideix el Consocri Sanitari del Maresme
Sí, sí. L'amic i company Pep Molsosa és el nou President de l'organisme que dirigeix, entre d'altres, l'Hospital de Mataró. Té un currículum impressionant i, ara que tenim la sort que hagi tronat a Mataró, després de 15 anys a Brussel·les, la seva gran capacitat de gestió es veurà reflectida en una de les institucions més apreciades de la ciutat.
________________
Resposta al PP
En la meva qualitat d Portaveu del Grup Socialista a l'Ajuntament, he hagut de respondre la sortida de to del PP. No m'he tallat. Aquí teniu la notícia:
________________
Ramon Bassas: "El PP està perplex perquè les coses avancen. Tots els compromisos de l'Alcalde s'estan complint."

El portaveu socialista creu que "l'únic que passa és que sembla que el senyor López ha tornat de vacances".

El Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Mataró, Ramon Bassas, ha respost avui a les crítiques que el PP ha formulat en roda de premsa per avaluar els primers mesos del nou Govern municipal amb Joan Antoni Baron al front de l'Alcaldia. "Tots els compromisos que el nou Alcalde va anunciar el dia de la seva presa de possessió s'estan complint escrupulosament, l'Ajuntament treballa a velocitat de creuer i ben aviat veurà la llum la proposta pressupostària pel 2005", ha dit.
El regidor socialista creu que "l'únic que passa és que sembla que el senyor López ha tornat de vacances, i vol proclamar-ho a quatre vents. Però no pot amagar ni la seva profunda decepció després d'un cicle electoral desastrós pel PP, ni la seva pràctica absència de l'Ajuntament des de fa uns quants mesos, on", ha continuat, "ja no és a cap comissió informativa municipal i no és capaç d'aguantar els plens sencers. Segurament és més senzill fer declaracions destraleres que no pas treballar per la ciutat".
Ramon Bassas també creu que "el PP està perplex perquè les coses avancen, ho hem pogut veure darrerament amb les visites d'obres a grans equipaments i infrastructures que s'estan fent a la ciutat". Perplexitat que s'estén també "a la reflexió urbanística que ha ofert el govern sobre quin model de creixement volem pel futur. És obvi que aquesta reflexió obliga el PP a mostrar-se tal com és: expansionista, al servei de l'especulació, en comptes d'aprofitar amb les potencialitats que encara té la ciutat consolidada, que són moltes, i que contribuïran a resoldre els reptes que tenim plantejats: l'ocupació i l'accés a l'habitatge".
D'altra banda, el nou cicle polític, "amb governs amics dels municipis, ha propiciat, entre ells, contactes d'alt nivell amb l'administració de la Generalitat, que aviat donaran els seus fruits: els accessos Mataró Nord, les noves construccions escolars, el nou parc de bombers, la presència de Mataró en el debat territorial... És a dir, tot el que el Govern de CiU, al que recolzava el PP, no va fer", ha dit.
Per últim, el portaveu socialista ha demanat al PP que "deixi d'utilitzar de forma partidista el debat sobre la immigració quan de tots és sabut que la política de l'Ajuntament en aquest tema es basa en el consens, i quan tothom sap que el desgavell actual de la immigració il·legal es deu a la ineficàcia del Govern del PP els darrers 8 anys. El mínim que es pot fer és contribuir a la serenitat i a propostes constructives en el debat sobre la immigració".