dijous, de setembre 23, 2004

L'efecte Baron i dues recomanacions

Avui el PSC és notícia pels seus processos congressuals al Maresme i a Mataró. Ja deia ahir que ens ve feina al damunt. Feina, sobretot, per fer un partit més útil, d'una banda, als interessos de la majoria, i de l'altra (barrejats amb els primers), els ideals de progrés. Ideals de sempre amb formes noves. I en realitats tan properes com la de la nostra ciutat o comarca. El socialisme que es comença a fer a casa, a la cantonada, al barri. A veure si som capaços d'unir, doncs, vida i idees, interessos i ideals, que és per això que hi ha partits polítics. Tot això, a més, en un procés de renovació a ambdues direccions que ha d'aportar sang nova i moltes ganes de seguir treballant.
:
Ramon Radó parla de l'efecte Baron al seu weblog. Es traspua també en les declaracions del propi Alcalde en la visita a capgros.com, i en les reaccions en forma d'editorial que hi dedica aquest mitjà ahir i avui. L'aposta per la proximitat i el diàleg, la claredat en els objectius polítics i una certa modèstia marquen aquest estil que, per cert, agrada força. N'hi ha, però, que no canvien, en coherència amb ells mateixos, no varien mai de posició. Tot el món es mou excepte ells. Però el diàleg i la transparència també s'ha de fer amb els inamovibles.
:
Tot és a punt per la primera de les audiències públiques que l'Ajuntament de Mataró ha organitzat per obrir l'elaboració del Programa i Pressupost de l'any que ve a la participació ciutadana., un tema d'aquells que tothom hi entén, que sempre hi ha qui veurà l'ampolla mig buida, però, en definitiva, en el que compta és la capacitat que tinguem tots plegats de fer propostes, de dialogar, de fer renúncies també, exposant les raons sense pensar-nos que tenim la raó. No serà senzill i, especialment per la gent més compromesa i avesada, segurament serà insuficient. Senyal que som en camí.
:
Dues recomanacions
:
La primera, la plana web d'uns amics que aquest cap de setmana passat han estat a Mataró amb les seves autocaravanes i han estat encantats amb la ciutat. Parlen de la sortida i m'ha fet gràcia (exageren amb els agraïments, més aviat penso que els vam atabalar amb els permisos i tota la pesca).
:
La segona, gràcies a Miquel Iceta, l'article de Salvador Milà, exregidor mataroní, conseller de la Generalitat i militant d'ICV, que es pronuncia obertament a favor de la Constitució Europea, com han fet companys seus com Josep Lluís López Bulla, Antoni Gutiérrez Díaz o Joan Coscubiela, en consonància amb els sindicats europeus o Daniel Cohn-Bendit. A veure si al final posem una mica de sentit comú.