dilluns, de gener 24, 2005

D'horaris, de freds i d'harmonia

pschoraris Foto: Ò.F.
Aquest migdia, després d'unes quantes hores de reunió de coordinació dels tinents d'alcalde, he presentat el dinar que el PSC de Mataró ha muntat per parlar de la nova Llei d'Horaris Comercials amb un conjunt variat de botiguers de la ciutat preocupats per aquest tema, la liberalització total del qual, prevista per l'anterior norma, del PP, havia aixecat força inquietud. Els diputats Manuel Mas i Bernardo Fernàndez, ponents rspectius de les lleis espanyola i catalana, han pogut aclarir els dubtes. L'alcalde Joan Antoni Baron, i altres assistents, ho han fet dels que feien referència a Mataró. Per exemple, hem parlat clar i sense embuts, sense complexos i amb respecte, de l'impacte de la immigració als comerços dels barris. Una vegada més, els socialistes hem hagut de sortir a arreglar els desgavells que el PP va fer mentre governava, en aquest cas en el fràgil però potent teixit comercial del país. Vegeu la crònica d'Òscar Fernàndez a capgros.com.
:
També avui s'ha publicat una nota de resum de l'assemblea de dijous passat, també del PSC, on hi ha declaracions meves.
ramonparlant Foto. Arxiu PSC.
:
Entre reunió i reunió, he anat seguint i treballant amb l'activació de l'alerta per a l'onada de fred que ve cap aquí i que afectarà la vida quotidiana de la ciutat, especialment per minimitzar els seus efectes sobre la població més vulnerable: gent gran, infants, etcètera.
:
A la tarda hem tingut reunió del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament i, després, del Consell Municipal Socialista, l'òrgan que agrupa tots els representants del PSC en diferents organismes. Hem parlat dels projectes que hi ha en marxa i ha estat molt útil i profitós el debat que hi ha hagut. He arribat a casa a les 10 de la nit. Sopar frugal, trucades, resposta d'e-mails i una mica de blog. Ara, a dormir.
:
La reflexió d'avui
:
michaux
Henri Michaux, Sense títol 1 (1959), Michael Kohn Gallery, Nova York.
:
"Avançàvem alegrement a través del caos. I de cop, descobrim que en això precisament consistia l'harmonia" (180, L'harmonia)
:
Rafael Argullol, El pont de foc, Ed. Destino, Barcelona, 2004, p. 75.