dilluns, de gener 16, 2006

Bachelet | Articles | 2 cursos

Bachelet, Presidenta
:
Ahir Xile va triar per primera vegada una dona per a la Presidència del país, Michelle Bachellet, socialista, filla d'un militar represaliat per Pinochet. Assoleix la primera magistratura en un bon moment del país, i també pel continent que, clarament, ha girat a l'esquerra. Una esquerra moderada i reformista al Sud (Uruguai, Argentina, Brasil...) i una mena de populisme que està per veure què dóna als països andins. En qualsevol cas, lluny de posicions dretanes, els països llatinoamericans viuen moments d'esperança en el futur. Per cert, també una dona, avui, era investida presidenta de Libèria i una altra, també socialista, guanyava la primera volta de les presidencials de Finlàndia, a prop de la reelecció. El món no està tan malament.
:
Dos blocaires escriuen
:
Ahir, l'escriptora Care Santos escrivia al digital capgros.com una defensa dels blocs i de la seva capacitat d'interrelació, i fa referència al, diguem-ne, boom mataroní. Un altre blocaire, el diputat Manuel Mas, publicava al mateix mitjà un article sobre la crisi de Seat, amb una visió des d'una perspectiva molt diferent a l'habitual: el de crítica a la frivolitat. Tots dos molt recomanables.
:
Curs sobre Israel i Palestina
:
Avui he rebut un e mail de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (institució de la Universitat de Girona que dirigeix Josep Mª Terricabras, a la foto) en la que m'informen del cicle de conferències "Israel i Palestina, les veus del conflicte", organitzat conjuntament per l'Institut d'Estudis Nahmànides del Patronat Call de Girona i ells mateixos, a Girona. El cicle iclou prestigiosos especialistes en el tema com Manuel Forcano (doctor en filologia semítica, poeta i traductor), Bichara Khader (director del Centre d'Études du Monde Arabe Contemporanéen; Université Catholique de Louvaine, Bèlgica), Lola Bañón (periodista i professora de la Universitat de València), Isabel Galí (periodista, corresponsal a l'Orient Mitjà TV3), Joan B. Culla (doctor en història i escriptor) i el propi Terricabras. Clicant aquí o aquí podreu accedir al programa complet.
:
Curs "En què creiem?"
:
L'Acció Catòlica Obrera anuncia un curs pels dimarts dies 7, 14 i 21 de febrer sota el títol "En què creiem?". L'imparteix Josep Lligadas, que és garantia de seriositat, i, respectivament, tractarà erls temes "Jesús, dels miracles a la resurrecció", "El comportament cristià, quina moral?" "Què és l'Eucaristia". Es farà de 8 a 10 del vespre a la seu de l'entitat (Rivadeneyra 6, 3r, Barcelona) i podeu inscriure-us clicant aquí o aquí.

6 comentaris:

Izan ha dit...

Ramon,

El link que poses per poder consultar els cursos sobre Israel i Palestina, tema que tinc al cor, entre d'altres, demana un clau d'accés. Pot penjar el link correcte please?

Mercés.

Fer ha dit...

Esperem que no apareguin nous 'Kissinguers' ni 'Nixons' per fer malbé Sudamérica i les seves democràcies. El món no està tan malament... potser, però sempre hem de lluitar per millorar no?

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
tema corregit, gràcies.

- Ferran,
Sí, és clar, però a mi m'agrada sempre millorar-lo sabent que tinc actius.

Izan ha dit...

Compi Ferran, m'imagino que el comentari el món no està tan malament, en el cas de sudamèrica i xile, et referies al fet que ara aquest país pot escollir lliurement als seus candidats. O dic pel que he llegit al treu blog. Ja que si el comentari és en altres termes em costa d'entendre l'expressió; sobretot perquè en el cas de Xile el 5% de la població concentra el gran volum de recursos econòmics que aquest país genera; convertint el país en el lloc de sudamèrica on la dualització social està més accentuada; fins i tot en algunes zones més que a Brasil, per difícil que es faci d'entendre.
Amb en Lagos tot just començaven alguns programes per donar àpats a infants i a escolaritzar-los en es zones rurals de Xile; si, era un gran avenç, però la desigualtat social és terrible en aquest país.

Fer ha dit...

Anava exactament en aquest sentit Jordi. Penso que hem d'estar contents tots de que avui, el poble xilé hagi decidit a qui vol al capdavant del país per millorar-lo...

Ramon, no ho deia en un sentit tan pesimista. Em vinc a referir a que sempre s'ha de tenir un esperit positiu que ens porti a millorar i no estancar-nos en el que nosaltes pensem que és 'suficient'.

Ramon Bassas ha dit...

Aleshores, tots d'acord.