diumenge, de juny 11, 2006

Enquesta i entusiasme | 5è bloc? | "Lo que existe de verdad es el vacío"

En campanya - X
:
nom
:

Avui la premsa va plena de dades rellevants, com l'enquesta d'El País, que confirma les previsions positives per al sí i la desmobilització de votants dels partits que defensen el no, especialment els d'ERC que, majoritàriament, optarien pel . L'enquesta també inclou intenció de vot amb projecció (bo i que trobo que el moment la pot distorsionar), que dóna al PSC majoria amb vots i amb diputats en el cas que se celebressin eleccions al Parlament. També cal destacar les entrevistes a José Luis Rodriguez Zapatero, avui a La Vanguardia, a José Montilla, avui a El Punt, i Pasqual Maragall, ahir a El Periódico.
:
Jo votaré amb entusiasme. Però m'agrada contemplar tots els perquès, especialment d'aquells que no tenen per què compartir el meu, d'entusiasme. Sempre he pensat que cal comprendre les raons dels més escèptics. Per això, recomano la lectura del post del periodista mataroní Oriol Burgada, amb les seves raons pel . Li diran de tot, venut, traïdor, premsa canallesca... però la seva sinceritat, com que ha estat contrastada sovint, ho desmenteix tot. I desmenteix també que els periodistes són inocus. Ningú no ho és.
:
El 5è bloc en català??
:
No pot ser, és clar (en conec que deuen ser molt més visitats...), però fa gràcia. La qüestió és que un bloc em situa (avui) al cinquè lloc del rànquing dels blocs més rellevants en català, no tant per visites com pel nombre d'enllaços registrats a Technorati. I he deixat la modèstia distreta per córrer a dir-ho als quatre vents. Parlant d'això, ella em dóna l'adreça d'un web (TalkDigger) que regidtra el conjunt d'enllaços a tots els buscadors. En fi, és ben enigmàtic, això dels blocs.
:
Viatjar segons Manuel Vicent
:
nom
:
Hi havia moltes raons per comprar El País, avui, a banda de les que ja he donat. Per exemple: una còpia en DVD de Rebelde sin causa, o una magnífica entrevista al jutge Grande-Marlaska al dominical, o un bell article sobre Rebeca de Maruja Torres. Però, per damunt de tot, una esplèndida entrevista de Juan Cruz a l'escriptor Manuel Vicent, que parla a rel de la publicació d'un llibre que recull les cròniques dels seus viatges i de la seva promoció a la Fira del Llibre de Madrid (foto: Francisco Ontañón). Aquí teniu algunes de les coses que diu:
  • En mi último viaje, por Sicilia, estuve en Siracusa; en la plaza principal hay un templo derruido de Apolo. Ese templo está guardado por una barandilla de hierro; junto a esa barandilla se reúne la gente mayor a charlar, se forman grupos y se debaten los problemas domésticos, mínimos, que se expresan en las facciones del rostro. Para mí esos gestos de esa gente normal, corriente, subalterna y tributable me parecen muchísimo más interesantes que toda la historia de Apolo.
  • P. ¿Y el viaje qué es para usted?
    R. Dar la vuelta alrededor de uno mismo. O, a lo sumo, alrededor de la cama.
  • Nunca me llevé ninguna sorpresa, y tengo la sensación de que lo que uno sueña es de lo que vive, y los sueños siempre acaban por moldear la realidad que deseas.
  • Yo considero que uno conoce una ciudad cuando se enamora en ella, cuando consigue un trabajo que le dé para vivir... A veces va a la ciudad antes tu espíritu, y cuando llegas a ella te encuentras a ti mismo por la calle, en un museo, en un bar o tal vez en el banquillo de los acusados, o dando una conferencia en la que tú mismo eres público...
  • Descubrí que en el hotel donde me hospedaba, por el que habían pasado Gide, Maupassant, Renan y todos los viajeros ingleses de principios de siglo... está edificado sobre una latomía, unas minas de piedra caliza que habían servido para levantar todos los dioses, templos, murallas, teatros y anfiteatros. El vaciado real de toda la mitología. Lo que existe de verdad es el vacío.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Querido Sr. Bassas, si el estatuto es tan bueno como dicen, entonces pq no ensalzan lo bueno que es en su campaña en lugar de decir que los malos somos los del PP. De momento sólo he visto que sus argumentos són tan vacíos como decir que si gana el no gana el PP. Ustedes juegan con el miedo de la gente, o esa es la sensación que me da. Si quiere le digo mis argumentos por el NO. Votaré que no pq en su día ya se pactó con el Pacte del Tinell que se excluiría al PP. Votaré que NO pq este estatut, jurídicamente hablando es nefasto, ¿Pq? pues porque no soluciona los problemas de los ciudadanos. Impone muchas obligaciones y restringe nuestra libertad. Regula nuestro tiempo libre, regula aguas internacionales, confunde decisiones con derechos. Es un estatuto que ha acabado con un gobierno.Sus compañeros de gobierno dicen que es un estatuto de izquierdas, nacionalista y ecologista. Por tanto, si yo no lo soy, ¿este estatuto no me representa?

Anònim ha dit...

I a quin eminent militant/dirigent de l'extrema dreta post-franquista que respon a les inicials d'A.J. tenim l'honor de conèixer?
Per cert, ja sap que segons la Espe això no és territori nacional, i també segons santa Espe aquí fotem als del Pp al crematori. O sigui que vagi amb compte que som perillosos. Jo no aniria amb xiquites.
Per mi no pateixi que sóc de Mallorca, tinc un president anomenat Matas que em protegeix.

Ramon Bassas ha dit...

- Apreciado A.J.:
He ido dando algunos argumentos para el sí y otros para el no. En cualquier caso, lo que Vd. dice no es cierto, respecto al Estatut. El eslógan de ICV, por lo que yo sé, va dirigido a sus votantes, no define el Estatut. Gracias por escribir.

- Anònim,
Allà es veu que no es trenca, Espanya...

Anònim ha dit...

A.J. Una de dos, o no ha leído el Estatut (y es muy feo opinar sin saber de lo que se habla) o no ha entendido nada (fallo de lectura comprensiva, no pasa nada, antes la educación no pasaba de lo del 'Florido Pensil', le entendemos).
De todas maneras, si es esto último, le recomiendo los cursos de formación para adultos del Ayuntamiento de Mataró. Se ve que son muy buenos.