dissabte, de març 29, 2008

Martí encerta

Plànols de la intervenció interior a la Plaça de Cuba (font: Ajuntament de Mataró)
:
Subscriuria gairebé al cent per cent l'opinió que expressa Josep Lluís Martí en un article a capgros.com, en el que aquest exregidor reflexiona sobre les pors o reticències a les reformes previstes al mercat de la Plaça de Cuba, a Mataró, o l'arribada d'un operador com El Corte Inglés a la zona. Martí recorda com es repeteixen arguments (que el temps ha invalidat) que ja s'havien utilitzat a rel de la implantació el Mataró Parc, obert ara fa vuit anys. És obvi que no ha estat pas un factor negatiu per al comerç i l'economia de Mataró, ans el contrari: "Hi ha més botigues i hi ha més llocs de treball en el comerç, perquè Mataró està evolucionant cap el sector terciari i en especial cap el comerç urbà especialitzat, transformant-se la ciutat en una gran plataforma comercial".
:
Davant els símptomes evidents de desacceleració econòmica, l'atur un d'ells i potser el més preocupant, l'autor creu que no podem pedre més temps: "És per això que cal confiar en l’arribada de la locomotora, senzillament perquè diversifica la nostra oferta comercial, aporta llocs de treball i converteix Mataró en una ciutat imant. Cal apostar pels sectors que tiren del carro i el comerç n’és un d’ells".
:
Finalment, sobre la Plaça de Cuba, Martí creu que el problema no és pas la dotació d'aparcament prevista a la reforma (he comptat l'aparcament públic dels entorns, fora del previst a El Corte Inglés, i puja unes mil places més), sinó la competitivitat de la seva oferta. Una reforma de més de sis milions d'euros bé s'ho mereixerà. I, com va dir encertadament la Unio de Botiguers de Mataró, no pot caure en la paràlisi per l'anàlisi, com li agrada dir al meu company Francesc Teixidó.
:
Publica un comentari a l'entrada