divendres, de setembre 16, 2011

Què ensenyem?


Mientras los medios nos aseguran que Europa está ardiendo, la pedagogía New Age nos invita a tocar la lira. Como decía un filósofo refiriéndose a una cuestión no del todo ajena a ésta, la excusan dos hechos: No parece darse cuenta ni de que Europa está ardiendo ni de que está tocando la lira.

A este paso, más que en escuelas públicas y privadas, nuestro sistema escolar se va a escindir en escuelas que educan para la felicidad y escuelas que educan para hacer frente a la verdad de los hechos, que con frecuencia es muy poco consoladora, y para gestionarlos con el saber que haga falta, la voluntad necesaria, una vela encendida a la diosa fortuna y sobredosis de resiliencia.

Gregorio Luri, fragment d'un post al seu bloc.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El gran problema d'aquest pais es que cada govern d'un color diferent que ha arrivat al poder ha canviat el model educatiu, no tant per motius tecnics com per motius ideologics. Aixó ha causat paradoxes inenarrables durant els periodes de transició com que el que no es bo en una legislatura ho es a la seguenta per tornar a ser-ho un altre vegada a la que segueix.

Perqué no es deixa l'educació en mans de tecnics qualificats com es fa en altres paisos en lloc de que els politics d'aqui vulguin ficar sempre cullarada.

Realment dona molt de fastic veure els nostres fills convertits en peons de un joc politic.

En canvi, tocar les lleis per convertir el furt continuat o la reincidencia de faltes en delictes...res de res.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
No estic tan segur si la causa de tants canvis sópn els polítics o justament el que tu diu 'els tècnics'

Anònim ha dit...

Res, res, millor que retallem encara més el salari als professionals de l'educació, que ja cobren massa, i així ens assegurem que treballin a gust.

Ah! I posem setmanes blanques a finals de febrer i les treiem el curs vinent, i posem examens al setembre, i després tornem al que hi havia abans, és a dir, recuperacions una setmana després de suspendre el curs. No em digueu que això no motiva els professors i els alumnes. Ja ho deien, "Panta Rei", tot flueix. Fluïm tots plegats en el caos, això sí que és aventura. Que gran és la tècnica i els seus problemes (segur, segur que són tècnics! Bassas dixit).

Ramon Bassas ha dit...

Anònim
Jo no he dit això. I probablement algunes decisions polítiques són vestides amb un excés de 'tècnica', no sé si m'explico.