dilluns, d’octubre 10, 2011

Prostíbuls: teníem raó


Crec que la modificació de l'Ordenança que regula els prostíbuls, a Mataró, votada al darrer Ple municipal amb el suport dels dos partits majoritaris (CiU i PSC) així com també PxC i l'abstenció de la resta, que no varia substancialment de l'anterior i, pel que sembla, la pot millorar, és una bona idea. Si resten resolts els dubtes legals sobre alguns dels aspectes que s'hi regulen, crec que va per bon camí i l'aplaudeixo ara que sóc fora de l'Ajuntament. Hi ha, però, dues consideracions politiques importants que no voldria deixar passar. 

La primera correspon al fet que ha estat possible un acord entre els dos grans grups en un tema no menor. No m'agradaria haver de recórrer a la memòria, de fa només uns mesos, quan l'aleshores grup majoritari de l'oposició es negava en rodó a pactar qualsevol cosa que no passés pel recurs, via judicial, a una llicència atorgada el seu dia. Celebro que els meus, els del PSC, no copiïn les maneres de fer dels altres ara que ocupa aquest lloc i entrin sense apriorismes a l'acord i la millora dle que toqui. És un camí que tots dos poden explorar i que pot contribuir a que el Govern de CiUreconegui la necessitat d'arribar a acords sòlids amb qui millor li pot garantir.

La segona té a veure amb el fons. L'instrument principal que l'Ajuntament es va dotar per fer front a l'amenaça d'instal·lar macro-prostíbuls no era l'ordenança, no va tenir el suport de l'oposició i va ser durament criticada pel qui ara és Alcalde, amb l'ajut -deia- d'uns famosos assessors que ara s'han fet fonedís. Era el Pla Urbanístic que jo mateix vaig impulsar i que vam aprovar al Ple. L'ordenança és un complement i, junts, fan impossible -ja en la seva primera versió- que s'instal·li cap establiment d'aquestes característiques. De fet, alguns dels articles modificats de 'lordenança copien paràmetres del pla, que té rang superior. El fet és que el nou Govern de CiU no ha tocat ni una sola coma del Pla Urbanístic, ni tan sols ha introduït les esmenes que defensaven aleshores (a parer meu, només servien per ser més permissius). Per tant, la consclusió és que l'estratègia empresa pel Govern anterior i les iniciatives niormatives que va emprendre han estat confirmades com les més vàlides per fer front a l'amenaça esmentada. No sé si m'explico.

Celebro que Mora rectifiqui, això el fa més savi. Tant me fa si ho reconeix o no, ja m'imagino que costa. El que realment em preocupa és que la princial idea amb què va anar a les eleccions (el canvi) no es veu enlloc, no sabem quins altres horitzons, quines altres polítiques, vol impulsar com alternativa a les que les esquerres hem portat a terme. Fora de l'etzagaiada del Shakespeare, pintar un cotxe i posar un streaming pagat pels supermercats Dia al web municipal. I això és pobresa política.

Foto: Capgròs.