divendres, d’abril 27, 2012

Dels espanyols Estrella d'Orient


Fa poc, tornant cap a casa de no sé on, em vaig topar amb una festa independentista a la plaça de Santa Anna de Mataró. Com que aquesta no és la meva festa (la independència partiria en mig la nació, ja veieu quins patriotes) m'ho vaig mirar una mica i vaig fotre el camp. Mentre m'ho mirava, un grup de rumba versionava el Virolai. Si no vaig fugir cames ajudeu-me va ser per veure si tindrien el desparpajo de cantar la tercera estrofa que comença així
Dels catalans sempre sereu Princesa,
dels espanyols Estrella d’Orient...
Però no. Els rumberos -uns gitanos de Mataró, és a dir, molt llestos- la van passar per alt no fos cas que no cobressin. I em vaig quedar amb un pam de nas sense veure la cara del públic assistent escoltant a mig aquelarre la paraula prohibida: espanyols (o Espanya), només permesa quan és per designar amb menyspreu algú o alguna cosa horrible. I aquesta -és clar- no era pas la intenció de mossèn Cinto en un dels poemes mes cantats a la nostra pàtria, sobretot als funerals, a les misses d'acció de gràcies i al facebook en un dia com avui.

I així, amb la necessària ignorància amb què es manté una il·lusió (d'il·lusos, no d'il·lusionats) va continuar la festa. I jo, a dormir fins l'endemà, quan va tornar una dolça normalitat ...espanyola.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La independència partiria pel mig la teva nació i li donaria plenitud a la meva.

El que et falta per arribar a la perfecció espanyolista es demanar el carnet del PP, pero em sembla que no et voldrien. Únicament agafen gestors de provada capacitat i tu ja has demostrat com saps enfonsar financerament un ajuntament estirant mes el braç que la manega.

Ramon Bassas ha dit...

Potser sí, però jo no vull una Catalunya partida per haver de donar plenitud a cap altra nació, encara que fos la teva.

Jo crec que el PP és un partit més obert que el que tu creus. I de tontos n'hi ha força, també de provada capacitat. Això no em preocuparia. El que passa és que no m'agraden els partits nacionalistes. I menys si són de dretes.

Tinc curiositat per saber en quines decisions creus que he "estirat més el braç que la màniga"... Res, és pel psicoanalista, ja que més aviat peco de devot de la Mare de Déu del Puny.

Anònim ha dit...

INDEPENDENCIA ARA!

Ramon Bassas ha dit...

Ara a aquesta hora? Per cert, si mai som independents, prohibirem aquesta estrofa quan cantem a la marededéu?