divendres, de juliol 30, 2004

Més sobre Santes. Ivan Pera i Manuel Mas.

Balanç corre-cuita de Les Santes 2004

Bona nota.
:
Apressadament, crec que ja podem començar a fer els primers balanços. A mi em sembla que passen amb una molt bona nota, d'acord amb les expectatives i certa desconfiança prèvia. Aquest matí he felicitat en Jaume Graupera, regidor de Cultura, i m'ha dit que ell també està molt content, però que el mèrit és de tots. Ja ho deia ahir a Televisió de Mataró. Eren les seves primeres festes, de facto. L'any passat tot just acabava de prendre possessió.

Tranquils disfrutem més.
:
Han estat molt bé el conjunt d'actes, amb un grau de civisme considerable. Fa una estona valoràvem al despatx que tot ha anat perfecte, almenys des del punt de vista de la seguretat, quie és del que ens cuidem a l'àrea de l'Ajuntament on sóc. Per si de cas, la feina preventiva ha estat considerable. La diversitat dels actes porta molta feina, especialment els més nombrosos i que treballen amb elements de foc. Així, la mobilització d'efectius per a la protecció civil, amb el previ pla de seguretat, o de les policies local i autonòmica (i fins i tot la guàrdia civil), a més dels propis dispositius de seguretat de cada un dels actes, són un factor clau. Segurament desconegut, però essencial per gaudir a fons de la festa.
La fita més significativa, en tant que desconeixíem tant la seva dimensió final com el resultat mateix de l'acte, ha estat el concert de Carlinhos Brown a la platja, que portava per decorat, al darrere, una creu les dimensions de la qual no resistirien la legislació laïcista francesa.

Les primeres de l'Alcalde santero.
:
M'agradaria destacar també, com feien alguns abans de la festa, que han estat les primeres Santes amb Baron d'Alcalde. Ell mateix anunciava que és un Alcalde santero. I s'ha notat: m'agradaria saber a quants actes ha anat (jo n'he comptat uns 25). L'he vist entusiasmat, tant a ell com a la Joana, i ha fet de tot: des d'encendre traques fins a ballar sardanes.

De fet, Joan Antoni Baron no fa sinó el que va dir a la seva investidura. Deia que un dels eixos del seu mandat seria "la proximitat a la ciutadania, als veïns i veïnes, com a forma de governar, parlant i escoltant per tal de poder atendre millor les seves demandes i necessitats". Crec que, en aquest sentit, abocar-se a les Santes, sentir la festa amb la gent, és un bon símbol d'aquest compromís.

Ivan, de peus a terra
:
Avui, al cicle d'entrevistes del web del PSC de Mataró, li toca el torn a l'Ivan, Ivan Pera, regidor de Participació Ciutadana. L'Ivan fa pocs mesos que és regidor. Hem comentat que la sensació que té és la d'haver pujat en un tren en marxa, sense massa temps per una entrada acompassada, com caldria. Als quatre dies de ser-hi, com qui diu, ha de posicionar-se sobre el tema del pressupostos participatius, per exemple. Diu "toquem de peus a terra, no fem focs d'artifici". Amb l'Ivan som parents, la meva mare i el seu pare són cosins germans; fa molts anys ens vam sorpendre trobant-nos militant tots dos a la JSC i al PSC, curiosament, sense que en tinguem antecedents familiars... Des de fa un temps s'ha implicat força en les activitats dels socialistes de Mataró. O sigui que ens coneixem molt. A les passades eleccions municipals, l'Ivan va concórrer a la llista del PSC a Mataró. Té una sòlida formació política i és l'exemple clar que joventut i experiència no sempre estan renyits. Ho farà molt bé.

Manuel Mas, a Vigo
:
En Manuel Mas m'envia sms i em confirma que ha estat aquests dos dies passats a Vigo, visitant diferents empreses de la indústria de l'automoció gallega, amb una delegació dels portaveus socialistes a la Comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats, de la mà de la diputada gallega María José Porteiro. Avui surt la notícia (amb foto) a La Voz de Galicia.
: