dissabte, d’octubre 16, 2004

Detenció | PSC Maresme | créixer

Tot el dia he estat feliç perquè finalment s'ha fet pública la detenció, per part dels Mossos d'Esquadra, procés en què ha participat la Policia Local de Mataró i la de Badalona, dels pressumptes assassins del vigilant de La Sal, homicidi del que en vaig parlar en aquest blog (vegeu post del 25 d'agost). El tema es troba sota secret de sumari i no m'agradaria dir res que ho distorsionés, però he de dir que em sento, de nou, molt orgullós del treball dels membres dels cossos policials que operen a la nostra ciutat. Avui podem estar més segurs que ahir, us ho puc ben assegurar. I, amb paciència, els pressumptes criminals han caigut.
:
He estat bona part del vespre al IV Congrés del PSC del Maresme, on regna l'entusiasme i les ganes d'avançar. La delegació mataronina ens hem reunit una hora abans. A mi m'ha tocat el torn d'explicar quins van ser els acords de la Comissió Executiva davant aquest Congrés, dimecres passat, que han tingut una total acceptació per part de la resta de delegats. Sobre això, hem preparat la intervenció positiva de Joan Antoni Baron, en qualitat de Primer Secretari de Mataró, com a rèplica a l'nforme de Gestió que al cap d'una estona seria posat a votació. Ha començat el Congrés. La companya Montse López, regidora de Mataró, ha estat elegida la Presidenta (ella és ara per ara la màxima autoritat fins que no es designi una nova direcció). Hem tingut una sessió d'obertura amb la salutació de l'Alcalde de Mataró, "ciutat que és un dels bressols del socialisme català i espanyol", segons ha recordat. A continuació, han intervingut els presidents comarcals d'ICV i d'ERC. I després el Secretari d'Organització del Partit, en José Zaragoza, amb un irònic discurs.
:
Fialment hem escoltat l'Informe de Gestió de la Comissió Executiva sortint, que ha llegit Esteve Terradas. Les intervencions posteriors, unànimement, han demanat el vot positiu i, unànimement, així s'ha votat. Ha estat, de fet, un emocionat i sincer reconeixement a Esteve, a la seva trajectòria durant aquests darrers quatre anys, plens d'èxits electorals i polítics pel Partit a la comarca, però també de la vintena que porta d'una manera o alta a la direcció política del Partit al Maresme. Diu que els 44 anys, li "pesen", i que té ganes que altra gent prengui el relleu. Tantdebò tots nosaltres sapiguem donar el relleu amb la mateixa dignitat, amb els mateixos resultats. Demà l'elegirem president del Consell de Federació, el "parlament" comarcal del PSC. Val la pena no dilapidar el seu mestratge, la seva experiència i la seva capacitat de veure sempre més enllà de les evidències. Ah... i malgrat la mala llet que té a vegades, la gent se l'estima. Un partit també és això, un lloc de vincles afectius.
:
A la nito sopo fora amb el meu fill, ens hem vist poc, avui, i ens veurem poc aquest cap de setmana. A veure si diumenge podem anar al teatre. Parlem de moltes coses, especialment dels seus descobriments "científics" a l'escola. La cambrera el coneix (a ell, no a mi), cosa que trobo fantàstica. Ell té tot un món, que comença a ser diferent del meu, amb actors diferents, amb experiències que són d'ell i prou. M'admira veure'l créixer.