dimarts, d’octubre 05, 2004

Resposta a CiU

La cursa cap a la marginalitat de CiU a Mataró té tints patètics. D'una banda, assumint les tesis de grups radicals respecte al PAUM, amb absurda petició de dimissió inclosa, i de l'altra, amb l'abandonament del cap de CiU, Joaquim Esperalba, de les seva presència a l'Ajuntament (m'atreviria a dir a la ciutat) més enllà del Ple. No ens hem fet esperar i avui mateix hem sortit a dir les coses pel seu nom. Aquí ho teniu:
________
:
Ramon Bassas: "CiU vol aturar el progrés de la ciutat".
:
El PSC recolza Arcadi Vilert i l'oferta d'eixamplar el període pel diàleg del Govern sobre el PAUM.
:
El portaveu socialista a l'Ajuntament de Mataró, Ramon Bassas, ha afirmat avui que, en cas d'aprovar-se la resolució que CiU ha plantejat al ple de dijous que ve, "es paralitzaria a Mataró la instal·lació de noves empreses i posaria en perill la creació de nous llocs de treball". CiU, que proposa que la suspensió el procés del PAUM (Programa d'Actuació Urbanística Municipal), "vol aturar el progrés de la ciutat", ha declarat.
:
El regidor ha manifestat "tot el suport dels regidors del PSC al company Arcadi Vilert que està essent injustament atacat. Vilert, com a membre d'aquest Govern, serà recordat com el regidor gràcies al qual Mataró es dotarà de més zones verdes, més equipaments, més habitatge social i més ocupació en l'actual planificació urbanística; és just per això", continua el portaveu, "que CiU demana la seva dimissió. El regidor d'Urbanisme que ha hagut de dimitir és el de Tarragona, de CiU, per les irregularitats en el cas Terres Cavades", ha recordat.
:
Esperalba vota a favor d'Iveco-Renfe i després fuig corrents.
:
Ramon Bassas ha posat de manifest "la hipocresia del grup de CiU, que critica la constitució d'una empresa mixta per desenvolupar el sector d'Iveco-Renfe després que el senyor Esperalba, el seu cap, ho hagi votat al consell d'administració de la societat municipal PUMSA. És clar que, en acabat, ha sortit fugint", referint-se a la pràctica desparacició del regidor Joaquim Esperalba dels òrgans municipals, també de PUMSA, que el grup de CiU ha anunciat i que es començarà a materialitzar al Ple de dijous.
:
Sí al diàleg
:
Per últim, el portaveu socialista ha manifestat el seu suport a l'allargament del període del debat públic sobre el PAUM que es tractarà al ple de dijous i que "permetrà mantenir l'oferta sincera de diàleg del Govern amb tots els sectors sobre el document estratègic, a través de tots els canals de comunicació possibles, incloses dues audiències públiques específiques". Bassas ha recordat que el PAUM "no afecta a decissions prèvies, com el cas de la modificació del Pla General al Rengle, ja que el document incorpora criteris de caràcter global que es volen concretar justament a partir del diàleg amb tot els ciutadans. Diàleg que, pel que veiem, interessa tothom excepte a CiU".
:
D'altra banda, ahir dilluns es van reunir els integrants de la candidatura socialista de les Eleccions Municipals de 2003, els membres de la Comissió Executiva del PSC de Mataró i els representants del Grup Municipal Socialista (GMS) als consells municipals, organismes autònoms i societats de l´Ajuntament de Mataró, que conformen el Consell Municipal Socialista de la ciutat. El Consell, presidit per l'Alcalde Joan Antoni Baron, va conèicer els trets generals del Pressupost i Programa Municipals de 2005, a l'espera de les aportacions provinents de la participació ciutadana.