divendres, d’octubre 01, 2004

Vi d'honor a l'Avinguda Gatassa

Avui m'ha tocat de presidir, en substitució de l'Alcalde, la festa commemorativa el Dia de la Policia, a la Comissaria del Cos Nacional de Policia de Mataró. L'Alcalde havia d'atendre la visita del Conseller en Cap a Mataró i, per tant, el primer que he fet ha estat excusar-lo. Ens acompanyaven representants dels altres cossos de seguretat a Mataró, el cap de l'ABP dels Mossos, el cap de la Policia Local i el comandant d ela Guàrdia Civil de la zona; també hi havia representants de Bombers, Creu Roja o d'entitats com el Col·legi d'Advocats i la Caixa Laietana. Alguns representants dels grups municipals també hi han assistit.
:
Ha estat una festa senzilla però digna, amb dues condecoracions: a un jove subinspector i a una jove agent de Policia.
:
Em sembla que encara duren els efectes del desgavell amb què el govern del PP va tractar el tema policial, especialment a Catalunya, amb l'excusa del desplegament de la policia autonòmica. Han estat uns anys de plantilles sota mínims i d'un risc, abans de l'aribada dels Mossos, que no ens mereixíem els ciutadans. Però bé, els policies de Mataró, almenys. són persones d'una gran preparació i avui creia que era el missatge que els havia de transmetre.
:
Aquest i el del reclam que els ciutadans ens fan de més seguretat, tant en el vessant pal·liatiu, de lluita contrala delinqüència, com en el vessant preventiu, al servei de la seguretat dels nostres barris i carrers, coneixent i participant de l'entorn, i acceptant, tots plegats, que al costat dels nombrosíssims avantatges de viure junts (a les ciutats) hi ha també alguns desavantatges, alguns límits, que la societat (i la policia al seu servei) ha de procurar que no es traspassin.
:
També he fet esment a la necessitat de coordinar l'entrallat competencial (complexitat dels cossos per atendre la complexitat dels riscos): a Mataró hem comprovat que això funciona, ja que han baixat els índexs de delinqüència.
:
Departint una estona amb el Comissari, una persona donada a la reflexió i al sentit comú, i també una mica amb la resta d'assistents, comprovant que sovint la tasca de policia és molt poc reconeguda, hem arribat a l'hora de dinar que ja no calia que dinéssim. Tot el meu agraïment.