dimarts, de juny 10, 2008

Un any de Govern

Clicant aquí podeu entrar al document que recull les principals accions d'un any de Govern que fou presentat la setmana passada pels caps dels tres grups que vam firmar l'acord a l'Ajuntament de Mataró. 239 accions que demostren l'alt ritme de Govern i l'abast de les actuacions. Els tres grups vam avlorar també aquest primer any i vam emetre un comunicat conjunt. El PSC ja havia celebrat un acte en el que vam fer la nostra pròpia lectura de la tasca feta. vegeu els discursos de Joan Antoni Baron i de Joan Rangel.
:
Els tres caps de grup van insistir en tres idees bàsiques. la primera, que en aquest temps el Govern ha governat: ha pres decisions, no ha demorat les solucions, ha tingut atenció als temes més petits i als més estratègics, ha hagut d'afrontar temes delicats i sobrevinguts, etc... La segona idea és que, en aquest període que obrim, el Govern accentuarà la seva acció en aquells àmbits que puguin resultar especialment afectats pel canvi de cicle econòmic, parlem de l'ocupació i polítiques socials, però també dle manteniment d'un alt grau d'inversió pública i de suport a l'activitat productiva. I, en tercer lloc, el Govern va reiterar la seva oferta de concertació política, tant amb la societat com amb la resta de grups. Baron va posar alguns exemples dels àmbits on segurament ens podem posar d'acord: Pla d'habitatge, polítiques d'ocupació i foment de la competitivitat, polítiques socials (atenció a la dependència i immogració), debat territorial, Front marítim, Museu Bassat, El Corte Inglés, TecnoCampus...
:
En la meva condició de prtaveu socialista, a més, he posat l'èmfasi que aquest diàleg, a banda de ser necessari, s'ha de produir en un clima de certa confiança. Tenim massa temes importants per anar perdent el temps en foteses. He vist com aquesta oferta ha estat rebuda si no m'erro (o no erren), amb força cordialitat, per la qual cosa desitjo que avancem força. Mentretant, però, hi ha molta feina en marxa i ens disposem a fer-la amb ganes.
:
Foto: Q. Guirao (ICV-EUiA), J.A. Baron (PSC) i F. Teixidó (ERC) durant la roda de premsa de la setmana passada (R.Gallofré).
: