divendres, de setembre 12, 2008

Diada de la unitat

Aquest Onze de Setembre ha estat una Diada presidida -potser més que mai- per la unitat de les forces polítiques catalanes davant l'escenari de negociació del nou model de finançament autonòmic, després de l'aprovació d'una llei orgànica, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que així ho reclama. A rel que l'Alcalde de Mataró acompanyava els Armats a la seva audiència papal, he hagut de substituir-lo en dos actes. El primer, en la presentació de la declaració unitària del municipalisme català per reclamar una millora del finançament local. També amb el suport dels partits catalans i davant el President de la Generalitat. El segon, a l'acte acadèmic amb Jaume Sobrequés a l'Ajuntament (foto).
:
L'endemà, de nou amb el barret de Primer Secretari del PSC, he presidit l'ofrena floral dels socialistes de Mataró al monòlit de la plaça de Rafael Casanova. Ens havia d'acompanyar en Remigi, el President del PSC de Mataró, però ha enviat el seu text -que vaig llegir- per trobar-se indisposat. També ens hi acompanyaven els veterans Leocàdia Bellavista i Francesc Tristany, així com una delegació de la JSC de Mataró amb el seu Primer Secretari, Javier Naya. després, vam fer l'ofrena institucional (a la foto, jo sóc amagat darrere Joan Mora, que no serveixi de precedent...).
:
A la tarda s'emeté el debat enregistrat a Mataró Ràdio, en el que hio vaig participar junt amb els portaveus de les altres formacions polítiques a l'Ajuntament. M'agrada aquest format i deu ser molt més efectiu que els mil debats que fem als plens de matinada. Ens convocaven per parlar sobre els relacions de Catalunya i Espanya, partint del context actual sobre el finançament. Alguns lectiors del bloc, que són entusiastes seguidors de la ràdio local, ja m'han dit que el van sentir. De manera que espero que facin ells la seva avaluació.
:
Fotos: Romuald Gallofré (capgros.com), Lluís Arcal (El Punt), bloc de Joan Mora.
:
Publica un comentari a l'entrada