divendres, de setembre 19, 2008

Olé, Xesco

Aquest que veieu a la foto és el meu amic Xesco Gomar. Aquests dies és notícia perquè fou nomenat nou Delegat per a les Comunitats Andaluses de Catalunya, València i Balears de la Junta d'Andalusia, en substitució de Francisco Hidalgo. En aquesta nova tasca, té les funcions d'assessorament a les comunitats andaluses assentades fora de territori andalús i depèn de la Direcció General d'Andalusos al Món, adscrita a la Conselleria de Governació de la Junta, la titular de la qual és Clara Aguilera García.
:
Moltes d'aquestes agrupacions de persones que han volgut mantenir les tradicions andaluses a Catalunya ja són familiars per en Xesco. Fins ara havia estat fins ara assessor de Cultura Popular i Tradicional a la Diputació de Barcelona (2006-2008). Anteriorment havia estat assessor al departament d'Urbanisme a l'Ajuntament de Rubí i havia treballat tant al sector privat com al públic. A banda d'amic, és un bon company i me'l trobo en llocs importants: és membre de la Comissió Executiva del PSC de Mataró i del Consell Nacional del PSC i ha estat Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya a Mataró (2002-2006). des de fa poc, representa també els socialistes al nou Institut Municipal de Cultura de Mataró.
:
Crec que la Junta ha triat bé: és una de les persones més dinàmiques i il·lusionades que conec. En un lloc com aquest on és ara, farà falta. Certament, vist de lluny, el món de les entitats de cultura andalusa és bastant desconegut. Amb els anys de regidor, les he anat coneixent crec que força. Al front de moltes d'elles hi ha gent excel·lent, generosa, respectuosa (ho són tots els sensibles a la identitat, si ho són de veres). El model, que segurament caldrà actualitzar per les generacions dels que ja han nascut aquí, funciona com a nucli bàsic de cohesió, tan familiar com social, crea teixit on podria haver desitjos esfilagarsats i ens ajuda a veure el món molt més obertament, més diversament, mols més conscientment que 'el món és dins de les ciutats' i no pas fora. Aquest és el seu principal valor. I el de la memòria. Endavant, noi.
:
Publica un comentari a l'entrada