dilluns, de gener 12, 2009

L''homo videns' indignat

En un dels seus ajutats articles a La Vanguardia, dissabte passat Enric Juliana s'atrevia a fer algunes pinzellades sobre els efectes de l'actual conflicte a Gaza sobre la societat espanyola. És molt recomanable la seva lectura que, entre d'altres coses, creu que al nostre país, la vida perifèrica a la reconstrucció europea després de la II Guerra Mundial no l'ha fet assumir del tot el paper clau que té l'Holocaust sobre el coneixement del límit absolut del mal i, per tant, l'esforç per combarte la possibilitat més maligna de l'home. El que dèiem, el mal existeix, i la vilesa no és bella.
:
I alguna altra cosa que em sembla encara més preocupant i en la que coincideixo, vist com hi ha al món milers de conflictes i quines són les reaccions occidentals, o espanyoles, que s'indignen amb el comandament a distància. Diu:
:

Se está confirmando la profecía del intelectual italiano Giovanni Sartori: el homo sapiens está dando paso al homo videns. Las imágenes cada vez influyen más en la articulación de nuestro pensamiento; en la configuración de nuestra noticia del mundo. El mapa de nuestras indignaciones es muy desigual. El mapa de nuestras indignaciones coincide con el mapa de los enlaces de televisión vía satélite.
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

AIXO DEL OLOCASTRE,JA FA MOLTS ANYS,I CREC QUE CAP DE NOSALTRES HAN TE CAP RESPONSABILITAT,I MEINYS ELS PALESTINS.
PER CERT QUANTS GITANOS,DEBILS MENTALS,INFANTS DEFICIENTS,ANTI-FAXISTES, ETC ETC ETC VAN SER GASSEGATS? JUGANT AMB BCN.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
No, però tampoc ho hem interioritzat. Aleshores fa que potser ho relativitzzem. Am el perill que torni.